Генералният директор на Microsoft се пенсионира

26.08.2013 | 13:54
по статията работи: Петя Бързилска
Смятам, че сега е точният момент да се оттегля, заяви Стив Балмър
Генералният директор на Microsoft се пенсионира

Генералният директор на Microsoft Стив Балмър ще се пенсионира максимум до една година, съобщава "Би Би Си". Той обаче ще продължи да ръководи компанията, докато не бъде намерен негов заместник.

"Няма изключително подходящ момент за такива промени, но смятам, че сега е точният момент да се оттегля", съобщава Балмър в официално съобщение до всички служители на компанията, предаде iNews.bg.

В личното си обръщение шефът на технологичната компания заявява, че вземането на решение за пенсиониране е много труден и емоционален етап. "Предприемам тази стъпка изцяло в интерес на компанията, която обичам. Тя е едно от най-важните неща в живота ми след семейството и най-близките ми приятели."

Балмър, който в момента е на 57 години, стана генерален директор през 2000 г., когато основателят ѝ Бил Гейтс се оттегли от дейността на компанията. Двамата се запознали, докато били студенти в Харвард.

Microsoft се наложи като безспорен лидер в технологичния сектор и най-голямата компания в света по пазарна стойност, но в последните години компанията изпитва силен натиск от конкуренцията, тъй като клиентите започнаха преход от настолните компютри и лаптопите към мобилните устройства.

Според Балмър е важно да се реагира възможно най-бързо на всички промени на пазара.

Въпреки че Windows се използва от по-голямата част от персоналните компютри, Microsoft все още не успява да настигне Apple и Google при таблетите и смартфоните и техните операционни системи.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...