ДКЕВР не може да гарантира, че няма да има ново поскъпване на тока

05.11.2014 | 12:14
по статията работи: Десислава Маданска
Очакванията са цената на природния газ да се запази
ДКЕВР не може да гарантира, че няма да има ново поскъпване на тока

Не можем да гарантираме, че няма да има нови увеличения на цената на тока. Новото правителство трябва да вземе мерки, с които да не се стига до поскъпване на електроенергията. Това заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Светла Тодорова след заседание на регулатора.

„Цените бяха увеличени от 1-ви октомври. Оттук-нататък трябва други институции да преценят дали могат да бъдат намалени цените чрез други действия. Не можем да гарантираме, че няма да има нови увеличения”, коментира Тодорова.

Според нея новото правителство и новите народни представители не трябва да диктуват на държавния регулатор какви да бъдат цените и какво да прави, а да се предприемат мерки, с които да се решат проблемите в енергетиката.

По думите й е възможно да бъдат променени законите, свързани с възобновяемите енергийни източници (ВЕИ).

Тодорова посочи, че очаква новото правителство да бъде много активно, за да не се стигне до ново поскъпване на тока. Последното вдигане на цената на електроенергията беше на 1 октомври.

Тя обясни, че цените на електроенергията, произвеждани от топлофикациите, няма да бъдат променяни, информира в. „24 часа“. Според нея обаче дефицитът в Националната електрическа компания (НЕК) ще бъде или за сметка на потребителите, или за сметка на НЕК.

Шефът на регулатора подчерта още, че се наблюдава тенденция за поевтиняване на природния газ.

Според нея има вероятност в края на тримесечието да има увеличение на печалбите на енергийните доставчици, които най-вероятно ще останат за тях, а цените няма да бъдат променяни.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...