Днес е борсовият дебют на "Спиди"

14.11.2012 | 13:54
по статията работи: Петя Бързилска
Акциите на куриерската компания се до момента се търгуват за 51,50 лв. за брой
Днес е борсовият дебют на "Спиди"

Днес започна вторичното публично предлагане на акциите на куриерската компания "Спиди" ЕАД на Българска фондова борса - София.

От инвестиционния посредник  по предлагането Карол, съобщиха че за 1 час търговия на БФБ, до 11.00 часа, са изтъргувани 3 122 акции на компанията на цена 51,50 лв. Оборотът по позицията е от около 160 хил. лв, който представлява близо 70% от целия оборот на БФБ за това време.

"Спиди" планира да предложи до 20% от капитала си на борсата, но това ще става поетапно. Акциите на компанията ще се предлагат до 23 ноември при ценови диапазон 51,50–55,00 лв. за акция, което означава 76,3 – 81,5 млн. лв. пазарна капитализация на компанията.

"Днес поставихме началото на един процес, за който се  готвим повече от една година. Надявам се, че сме успели да  убедим повече инвеститори в  нашия потенциал за развитие”,  заяви Валери Мектупчиян, изпълнителен директор на "Спиди".

"Когато една компания се листва на борсата, тя го прави с цел да остане дълго на пазара, за да може нейният бизнес модел да бъде подкрепен от инвеститорите и да започнат дългосрочно сътрудничество. Нямам съмнение, че случаят със Спиди ще бъде точно такъв”, заяви от своя страна изпълнителният директор на Българска фондова борса Иван Такев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На тозци ден 03.07   324 г. – В Битката при Адрианопол римският император Константин I Велики побеждава Лициний, който се спасява зад стените на Византион. 1608 г. – Град Квебек е...