Днес изплащат заплатите на Селскостопанската академия за ноември

20.12.2012 | 14:51
по статията работи: Петя Бързилска
Бюджетът на ССА за следващата година ще се запази същият, както през 2012 година.
Днес изплащат заплатите на Селскостопанската академия за ноември

Заплатите на служителите от Селскостопанска академия (ССА) за месец ноември ще бъдат преведени по сметките им до края на деня. Това каза министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов по време на среща със синдикатите и служители на ССА, съобщиха от Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

По думите на министъра парите са на 100% от икономии на централно управление на МЗХ.

В понеделник на Академията бяха изплатени други над 2 млн. лева за консумативи. Парите за месец декември също ще бъдат изплатени. Съгласно колективния трудов договор, диалог за неплатени заплати може да има поне 15 дни след изтичане на месеца, казват от МЗХ.

На заседание на Министерски съвет зам.-министърът на финансите Владислав Горанов е съобщил, че при преизпълнение на националния бюджет, би могло да се преведат други 2,8 млн. лева, които да покрият заплатите и за месец декември.

Бюджетът на ССА за следващата година ще се запази същият, както през 2012 година. За да няма отново напрежение в края на следващата годината е необходимо да се направи преструктурирането, за което отдавна се говори. Това не означава главоломно съкращение, а оптимизация на разходите и по-добра финансова дисциплина, призова министър Найденов.

Припомняме, че последната седмица на дневен ред беше казусът с неизплатените работни заплати и осигуровки за последните два месеца на тази година на служителите на ССА След непостигнатото съгласие за изплащане на възнагражденията във вторник, вчера работещите в Академията проведоха протест. По-късно от МЗХ съобщиха, че ще изпатят заплатите за ноември.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...