Достъпни ИТ ресурси за всеки бизнес*

15.11.2012 | 16:26
по статията работи: Лили Бончева
IDC Cloud Computing Roadshow 2012 ще се проведе на 22 ноември
Достъпни ИТ ресурси за всеки бизнес*
Снимка: Sxc.hu

На 22 ноември в столичния хотел "Шератон" ще се проведе конференцията за облачни технологии "IDC Cloud Computing Roadshow 2012", която ще се фокусира върху ползи и проблеми при преминаване към облачен модел на управление на ИТ ресурсите.

Събитието е част от IDC Cloud Computing Roadshow, което се организира в 15 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.

Повече от година на редица ИТ събития в България се коментира темата какво означава облачният модел и какви ползи може да очаква бизнесът. Програмата на събитието е предназначена за всички мениджъри, които искат да научат нещо повече от определения, да чуят "как се прави" ,"какво се случва на практика", както и мнения "за" и "против". Посетителите на конференцията ще се запознаят със случаи от практиката на успешни облачни модели в големи международни компании и лекции от технологични партньори на събитието като APC by Schneider Electric, SAP Labs и водещи експерти от IDC.

Крейг Симпсън, старши анализатор, Vertical Markets&Insights, IDC CEMA, ще представи водещите пазарни тенденции и анализи, както и трансевропейско проучване относно пазара на облачни услуги.

Според прогнози на IDC, разходите за публични облачни услуги ще достигнат 40 милиарда долара през 2012 г. и почти 100 милиарда долара през 2016 г. със среден годишен ръст от 26.4%, пет пъти по-голям от този на цялата ИТ индустрия. До 2016 г. 16% от общите разходи за ИТ ще са за публични облачни услуги. Неуспех на фирмите от ИТ индустрията в областта на облачните услуги ще означава стагнация на бизнеса. Софтуерът като услуга (SaaS) ще остане най-голямата категория в облачните услуги за периода 2012–2016 г., достигайки 58.6% дял в края на периода, като останалите категории, основно сториджът и платформата като услуга (PaaS) ще демонстрират по-голям ръст (съответно 34.1% и 30.9% до 2016 г.).

Най-големият пазар на публични облачни услуги продължава да е САЩ (60.7% дял през 2011 г.), следван от Западна Европа (22%) и Азиатско-Тихоокеанския регион (без Япония) (11.2%). Развиващите се държави ще демонстрират най-голям средногодишен ръст на инвестициите в облака (44.1%) за периода 2011-2016 г., като делът им ще нарастне с 11.9 процентни пункта.

За регистрация и актуална програма на конференцията, посетете: https://events.idc-cema.com/cloud12bg

*Econ.bg е медиен партньор на конференцията

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 20.10   1740 г. – Мария Тереза се възкачва на трона на Австрия. Франция, Прусия, Бавария и Саксония отказват да уважат завещанието на нейния баща Карл VI, император на...