До две седмици решават кризата с “Ремотекс”

25.02.2014 | 08:55
по статията работи: Елица Елефтерова
Вече има конкретни инвеститори, които се интересуват от "Химко"
До две седмици решават кризата с “Ремотекс”

Между 7 и 10 март ще има решение на проблема с "Ремотекс". Това съобщи министърът на икономиката Драгомир Стойнев. "Предприятието е важно за Маришкия регион. Там имаше изтичане на държавни пари и искаме това да спре", допълни той.

"Считаме, че "Химко" може да заработи. Нищо не пречи държавата да помогне", заяви още министърът. Вече има конкретни инвеститори, които се интересуват от "Химко", допълни той.

 

Правителството ще подкрепи индустриализацията не само в България, но и в Европа. Едно работно място в индустрията води до три съпътстващи работни места, каза министърът. Стойнев предупреди, че България няма как да приеме 40-процентното намаляване на въглеродните емисии, планирано от ЕС, съобщава в. “Стандарт”.

Така едно предприятие ще отиде в държава извън ЕС и там ще се откриват работни места, каза Стойнев. Според него същото важи и за ВЕИ-та. Не трябва на ниво ЕС да се казва колко ВЕИ-та да има една страна.

"Ако продължаваме да ги развиваме, те трябва да са в малък обем за бита. Всеки, който иска, да може да си сложи на покрива такова устройство", каза Стойнев.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...