До 18 месеца в Космоса ще бъдат изпратени първите туристи

29.07.2008 | 18:08
по статията работи: econ.bg
Британският магнат сър Ръчард Брансън представи самолета-носител, с помощта на който ще се осъществи първият туристически космически полет
До 18 месеца в Космоса ще бъдат изпратени първите туристи


Подвижната база, от която ще бъдат изстреляни първите космически туристи в Космоса, беше представена от британския магнат сър Ричард Брансън в Калифорния, предаде ITN.

Двукорпусният самолет WhiteKnightTwo (WK2), който беше преименуван на Eve, в чест на майката на Брансън, ще служи като носител на втори космически кораб - SpaceShipTwo.

Вторият кораб, който ще бъде разположен под централното крило на първия, ще бъде изведен на 15 хиляди метра височина, откъдето с помощта на реактивни двигатели ще бъде изстрелян в Космоса.

Преносвачът WhiteKnightTwo "ще позволи на хиляди хора да сбъднат мечтите си", заяви Брансън, който заедно със семейството си ще бъде сред първите космически туристи.

"Първото поколение космически туристи, много от които са тук сред нас, ще положат основите на този вид пътувания, докато се наслаждават на красотата на нашата планета и на свободата на космическото пространство", сподели любителят на силни усещания.

Според сър Ричард първите туристи могат да бъдат изпратени в Космоса след около 18 месеца, но за това все още не е насрочена конкретна дата. Нужно е SpaceShipTwo да бъде завършен преди да се проведе серия от тестови полети и проверки на безопасността. Повече от 250 клиенти са платили по 200 000 долара или са внесли депозит, за да имат шанса да са едни от първите космически туристи.

Проектът се осъществява от компанията на Брансън Virgin Galactic.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...