ЕС: Бойко да спре да се оправдава със Станишев*

01.04.2010 | 11:57
по статията работи:
Пак се заговори за увеличение на данъците, яснота ще има след празниците
ЕС: Бойко да спре да се оправдава със Станишев*

Бойко Борисов прекалява с оправданията си с предишното управление на България, заявиха източници от Европейската комисия (ЕК) за Econ.bg. От комисията се готвят да изпратят писмо до нашия премиер, с което го предупреждават, че ще го накажат, ако не спре да обяснява всеки ден, че за кризата са виновни действията на кабинета "Станишев". "Вече ни стана ясно какво се е случило, няма нужда Бойко да ни го изяснява всеки ден", коментират комисари.

Междувременно от Министерството на финансите съобщиха, че правителството пак се кани да увеличава данъците. "Имам нови идеи за данъчната политика, но ще ги споделя след празниците", е обяснил Дянков на своите колеги във ведомството. Коментарите са, че министърът не иска да разваля празниците на хората и още повече да вгорчи козунаците.

След мерките, приети вчера, вероятно идеята на министъра този път е да бъде въведен данък членство в ЕС, както и еднократно облагане на хората, които имат роднини в чужбина. "Тази финансова криза не е наша, тя идва от САЩ, въобще от света, така че е редно да въведем тези мерки", е заявил Симеон Дянков пред свои познати.

* Статията има шеговит характер с оглед днешния Ден на смеха и не съдържа препоръка за промяна на данъчната политика или вземане на други управленски решения.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...