Европейският съд защити правото на компаниите да преместват дейността си

11.12.2007 | 17:45
по статията работи: econ.bg
По този начин най-висшата съдебна инстанция на общността попари надеждите на профсъюзите, които искаха да предотвратят този т.нар. социален дъмпинг
Европейският съд защити правото на компаниите да преместват дейността си


Европейският съд подкрепи правото на европейските компании да прехвърлят активите си в друга страна-членка на ЕС, предаде EUbusiness.com. По този начин най-висшата съдебна инстанция на общността попари надеждите на профсъюзите, които искаха да предотвратят този т.нар. социален дъмпинг.

Това право може да се използва само ако дейността на компанията е заплашена и самата компания е пред фалит. Съдът позволява на местните профсъюзи да предприемат колективни действия, за да убедят компанията да не премества дейността си и да защитят условията за работа.

Делото, което създаде прецедента, засягаше преместването на дейността на финландската корабна компания Viking Line, която реши корабите й да плават под естонски флаг.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...