Един от шефовете на компанията-майка на "Би Ти Ви" си тръгна

30.08.2013 | 16:36
по статията работи: Петя Бързилска
Адриан Сарбу вече не е президент и главен изпълнителен директор на телевизионната група CME
Един от шефовете на компанията-майка на "Би Ти Ви" си тръгна

Адриан Сарбу вече не е президент и главен изпълнителен директор на телевизионната група Central European Media Enterprises (CME), съобщиха от компанията.

Решението е влязло в сила от 21 август тази година.

CME, базирана на Бермудските острови, развива бизнес на шест пазара в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), сред които и България. Тя притежава телевизиите в групата на "БТВ Медиа Груп" - bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady  и Ring.bg.

Адриан Сарбу влизаше в Надзорния съве на "Би Ти Ви".

Сарбу работи в CME в продължение на почти две десетилетия. Първоначално той е партньор в дружеството, когато компанията пуска Pro TV в Румъния през 1995 г. В последствие той заема постa на главен оперативен директор в периода 2007 и 2009 г. През 2009 г. Сарбу става президент и главен изпълнителен директор на медийната група.

„Искам да благодаря на Адриан за големия му принос за успеха на CME и за страстта, отдадеността и изключителната творческа визия, които той показа от 1995 г. насам“, заяви в изявление основателят и председател на борда на директорите на CME Роналд Лаудър. Благодарни сме за лидерството на Адриан през цялото време и с нетърпение очакваме да продължим да работим с него в бъдеще“, добави Лаудър.

„Горд съм, че бях част от CME в продължение на почти 20 години....Това е една изключителна организация с талантливи служители. Сигурен съм, че компанията е добре позиционира за в бъдеще. Моята мисия в CME приключи“, заяви от своя страна Адриан Сарбу.

За да се осигури приемственост, Сарбу ще продължи да е служител в медийната група до 1 януари 2014 г.

Акциите на компанията се търгуват за 4.64 щатски долара, като през последната седмица отчитат ръст, съобщава „Блумбърг“.

Припомняме, че през юни тази година Европейската комисия (ЕК) даде зелена светлина на сделката между американския медиен гигант Time Warner и медийна група CME.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...