Завърши строежът на Олимпийския стадион в Лондон

30.03.2011 | 11:55
по статията работи:
Построяването му струваше 486 милиона паунда
Завърши строежът на Олимпийския стадион в Лондон

С поставянето на последния чим трева на терена, официално бе завършен строежът на Олимпийския стадион в Лондон, който ще бъде основно съоръжение за предстоящата Олимпиада в столицата на Великобритания догодина, съобщава БГНЕС.

Олимпийският стадион, който ще може да приеме 80 хиляди зрители, бе завършен за едва хиляда дни - с 90 по-малко от предвиденото по график. Освен това построяването му струваше 486 милиона паунда, което е с 10 милиона по-малко от първоначалния бюджет.

Все още предстои на стадиона да се изгради атлетическа писта, както и информационни табла, преди да бъде напълно готов за Олимпиадата. Честта да постави последния чим на терена имаше бившият спринтьор от Намибия Франки Фредерикс, който има четири сребърни медала от Олимпийски игри.

"Самата големина на стадиона те удря, дори само когато се разхождаш по него. Когато се напълни, ще бъде невероятно изживяване за британските атлети", сподели Фредерикс.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 27.09   1529 г. – Започва Обсадата на Виена, след като Сюлейман I напада града. 1540 г. – Папа Павел III узаконява, създадения шест години по-рано от Игнаций Лойола,...