Митническите власти на граничния пункт Капъкуле на българо-турската граница са засилили контрола над пътниците, които внасят месо от България.
Според информация на Анадолската агенция разрешените от турската митница количества са до 5 кг месо и месни продукти на пътник, а надвишаващите лимита количества се конфискуват. Пътниците от България имат право да внасят определени количества месо в Турция единствено по време на Курбан байрама, информира БТА.
Прилагаме много строги мерки. Тези дни изселниците започват масово да се връщат в Турция и трябва да имат предвид митническите изисквания, ако не искат да си имат неприятности, каза ръководителят на одринската митница.
През първите 10 месеца на тази година митничарите на ГКПП Капъкуле са разкрили около 50 случая на нелегален внос на общо около 12 тона месо и месни продукти.