Изплатени са 590 млн. евро по ОП "Транспорт"

08.06.2012 | 17:07
по статията работи: Петър Чернев
92% от всички средства по програмата са усвоени
Изплатени са 590 млн. евро по ОП "Транспорт"
Снимка: Булфото

"Договорени са 92% от бюджета на програмата или над 1.843 млрд. евро. Това отчете днес Галина Василева, директор на дирекция „Координация на програми и проекти” в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Тя взе участие в Комитета за наблюдение на ОП "Транспорт".

От представените днес данни стана ясно още, че са изплатени близо 590 млн. евро или около 30% от целия бюджет. Същевременно около една четвърт от бюджета е възстановен от Европейската комисия, информира МТИТС.

 В процес на изпълнение са 11 инфраструктурни проекта, както и проекта за изграждане на Речна информационна система в българската част на р. Дунав. От тях 8 са „големи” проекти, като Европейската комисия е одобрила 7 от тях, а формулярът за кандидатстване на проекта за изграждане на АМ „Струма” лотове 1, 2 и 4 е в процес на оценка от ЕК.

Над 893 млн. лева или почти 23% от бюджета на оперативна програма "Транспорт 2007 -2013 г." бяха реално усвоените пари по ОП към края на миналата година. Според данните на министър Московски общо са сключени договори за над 3.4 млрд. лв. безвъзмездна помощ. На бенефициентите са изплатени над 830 млн. лева.

Оцени статията:
4.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 07.06   1099 г. – Кръстоносците от Първи кръстоносен поход започват петседмична Обсада на Йерусалим. 1494 г. – Испания и Португалия подписват под егидата на папата...