Има основен заподозрян за изчезването на малайзийския самолет

22.06.2014 | 15:20
по статията работи: Мария Стоянова
Минаха над 100 дни от фаталния инцидент
Има основен заподозрян за изчезването на малайзийския самолет

Основният заподозрян за изчезването на малайзийският самолет е пилотът Закари Шах. Разследващите продължават да търсят отговор какво се случи с полет 370 на 8 март.

Причина за подозирането на капитана са подозрителни доказателства, намерени в дома му. В жилището му били открити улики в симулатор за полети. 53-годишният Шах използвал устройството да тренира излитане и кацане към отдалечени дестинации, както и такива в южната част на Индийския океан.

Едно от предположенията са, че останките на самолета се намират именно там.  Файловете от симулатора са били изтрити, но разследващите са успели да ги възстановят, предаде The Sunday Times.

Пилотът не е оставил никакви доказателства, че планира каквото и да е било след завръщането си. Според слухове Шах имал семейни проблеми с жена си и роднините си. Близките му обаче отричат тази информация и продължават да го защитават, пише iNews.bg.

По време на разследването са проверени всички намирали се на борда на Боинга.  Единственият, който буди съмнение, е именно капитанът,. Органите на реда работят и по други версии за изчезването като технически проблем или терористичен акт. За момента резултатите от досегашните действия на полиция не могат бъдат оповестени. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 29.04   1672 г. – Армията на Луи XIV напада Холандия. 1770 г. – Джеймс Кук акостира край днешния Сидни (Австралия) и нарича залива Ботани 1859 г. – Започва...