КФН одобри търгово предложение за изкупуване на акции от капитала на Евроинс

12.07.2017 | 11:00
по статията работи: econ.bg
Обект на настоящото търгово предложение са 1 635 369 акции от капитала на „Застрахователно дружество Евроинс" АД, представляващи 9.93% от капитала на дружеството
КФН одобри търгово предложение за изкупуване на акции от капитала на Евроинс
Снимка: БГНЕС

На заседанието си на 11.07.2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) реши, че не издава забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от „Евроинс Иншурънс Груп" АД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Евро-Финанс" АД на акции на застрахователно дружество „Евроинс" АД, гр. София. Обект на настоящото търгово предложение са 1 635 369 акции от капитала на „Застрахователно дружество Евроинс" АД, представляващи 9.93% от капитала на дружеството. Цената за една акция, предложена от търговия предложител, е 1,30 лева.

На заседанието си на 11.07.2017 г. Комисията за финансов надзор (КФН) реши още:

2.  Приема на второ четене Наредба № 55 от 11 юли 2017 г. за определяне на регулираните пазари от трети държави, които са еквивалентни на регулираните пазари или многостранни системи за търговия в държава - членка на Европейския съюз, или в друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.

Наредбата е публикувана на страницата на КФН в раздел „Нормативна уредба", „Наредби", „Общи" и ще бъде обнародвана в Държавен вестник.

3.  Прилага в надзорната си практика Съвместни насоки за пруденциална оценка на придобивания и увеличения на квалифицирани участия във финансовия сектор на Европейските надзорни органи. Насоките са публикувани на страницата на КФН в раздел „Нормативна уредба", „Насоки и препоръки на европейските надзорни органи", „Съвместни насоки".

4. Приема на първо четене на проект на Закон за пазарите на финансови инструменти. Проектът на закона, както и мотиви към проекта на закона; цялостна оценка на въздействието и Резюме на цялостната предварителна оценка на въздействието са публикувани на страницата на КФН в раздел „Нормативна уредба", „Обществени консултации". Срокът за съгласуване е в рамките на 20 дни, до 31 юли 2017.

5. Потвърждава проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „Индъстри Дивелъпмънт Холдинг" АД, гр. София. Емисията облигации е в размер на 10 000 000 евро, разпределени в 10 000 броя обикновени, лихвоносни, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми, обезпечени облигации, с номинална стойност 1 000 евро всяка, с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 5 %, с дата на емитиране на облигациите - 22.12.2016 г. и с падеж - 22.12.2024 г.

Вписва посочената емисия облигации в регистъра по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН, воден от КФН,  с цел търговия на регулиран пазар.

6. Изпраща писмо до „Кепитъл Инвест Лимитед" АД, гр. София, с указания за отстраняване на непълноти и несъответствия във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на акции.

7. Изпраща писмо до „Токуда здравно застраховане" ЕАД с указания за отстраняване на непълноти във връзка с искане на дружеството за утвърждаване на „Мур Стивънс България - одит" като одитор.

8. Съгласува избора на „ПОД - Бъдеще" АД на „Захаринова и партньори" ООД и „БДО България" ООД като одитори  за извършване на проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2017 г. на пенсионноосигурителното дружество и управляваните от него фондове.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 26.02   364 г. – Валентиниан I става римски император. 1616 г. – На Галилео Галилей е забранено да преподава астрономията на Николай Коперник, като противоречаща на...