КФН се мести в нова сграда

16.08.2013 | 14:18
по статията работи: Петя Бързилска
От началото на февруари следващата година Комисията за финансов надзор ще се намира на ул. "Будапеща" 16
КФН се мести в нова сграда

От началото на февруари 2014 г. Комисията за финансов надзор (КФН) ще бъде на нов адрес.

Новият дом на регулатора ще се намира в административна сграда на ул. „Будапеща” № 16, съобщиха от Комисията.

Изборът на конкретната сграда е направен с единодушното решение на КФН, взето на заседание на базата на финансов и функционален анализ на подадените общо 18 оферти в публичната обява с този предмет. Колективният орган е одобрил както избора на сграда, така и съдържанието на сключения договор за наем.

Новата сграда е с близо 40 % повече полезна площ в сравнение с настоящата при непроменен наем. Според КФН, това прави сключеният договор чувствително по-изгоден от гледна точка защитата на финансовия интерес на държавата. С около 40% се намалява досега плащаната цена.

Предимство на сградата е локацията в центъра на София, в близост до институции като БНБ, Министерски съвет, Народно събрание, Министерство на финансите и др., отчитат от Комисията.

Сградата е вътрешно обособена за сметка на наемодателя при съобразяване със специфичните изисквания на КФН. Тя е с офис площи от клас А и отговаря на всички критерии за сигурност на европейските надзорни органи на финансовия сектор, в които българският регулатор е активен член, пише още в съобщението на дъражвния регулатор.

Собственик на сградата на ул. „Будапеща” № 16 е „Монтероза” ООД.

Планира се преместването в новата сграда да бъде финализирано до края на мянуари 2014 г.

Към момента КФН се помещава в сграда под наем на ул. Шар планина 33, която е с недостатъчна площ и характеристики, затрудняващи оптималното й функциониране. От комисията обясняват, че многократно са поставяли през последните три години пред компетентните държавни органи въпроса за необходимостта от преместване на администрацията й в сграда – публична държавна собственост, но не е получила адекватно предложение поради липсата на подходяща сграда в държавния имуществен фонд.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 27.01   98 г. – След смъртта на император Нерва Траян става император на Римската империя. 1299 г. – Създадена е Османската държава, впоследствие превърнала се в...