Какво ще следят инвеститорите тази седмица

13.08.2018 | 14:20
по статията работи: econ.bg
Първият ден на новата седмица няма да е особено наситен на ключови икономически събития
Какво ще следят инвеститорите тази седмица
Снимка: под лиценза на creative commons

Понеделник

Първият ден на новата седмица няма да е особено наситен на ключови икономически събития. Той стартира с данни за индекса на цените на хранителните продукти в Нова Зеландия. Последвал ръстът на БВП в Сингапур, отчел повишение от 3.9% на годишна база, при очаквания за ръст от 4.1%.

Първите резултати от Европа ще станат реалност по обяд от Италия и ще са свързани с инфлацията в страната. Тя се очаква да се е повишила до 1.4% на годишна база през юли, спрямо 1.3% месец по-рано.

От Северна Америка ще липсват икономически данни, така че всички погледи най-вероятно ще са насочено към политическата сцена.

Вторник

Вторият ден от седмицата ще стартира с данни за продажбите на дребно и индустриалното производство в Китай, които ще се следят изключително отблизо от инвеститорите, в среда на „търговска война“ със САЩ.

Рано сутринта, ключови данни ще дойдат от Япония, свързани с индустриалното производство и степента на използване на производствения капацитет.

Първите резултати от Европа, ще са по направление на нивото на безработица във Франция. 

Следва серия от резултати за Германия, свързани с инфлацията и прогнозния ръст на БВП на немската икономика. Прогнозният ръст на БВП, ще стане ясен още от България, Унгария, Чехия и Румъния.

Данни за инфлацията ще бъдат изнесени още и от Франция и Испания, малко по-късно през деня. 

Половин час преди обяд, инвеститорите ще следят ключови данни от Великобритания, свързани със средните месечни доходи, равнището на безработица на ILO и Claimant Count.

Точно по обяд, реалност ще станат данните за текущите условия и икономическите очаквания на института ZEW в Германия и еврозоната, както и за коригирания БВП и индустриалното производство на еврозоната. 

От САЩ единствените резултати ще са свързани с индекса на вносните цени и доклада от Червената книга.

Сряда

Третият ден от седмицата ще започне с данните за нивото на заплащане в Австралия.

Първите резултати от Европа ще дойдат от Великобритания. Инвеститорите ще следят за индекса на цените на дребно, индекса на цените на жилища, изходящия и входящия индекс на производствените цени. Най-важните данни от „Острова“ обаче, ще са свързани с инфлацията. 

Сряда ще е много наситен на икономически данни от САЩ. Час преди старта на фондовия пазар, ще бъдат изнесени данните за продажбите на дребно. По същото време ще бъде оповестена и прогнозната цена на труда за единица продукция.

Инвеститорите ще следят още за степента на използване на производствения капацитет в най-голямата световна икономика, индустриалното производство и запасите от петрол и петролни продукти.

Четвъртък

Предпоследният ден от седмицата ще започне с данни за стоковия баланс в Япония. Следват ключови данни от Австралия, свързани с инфлационните очаквания, равнището на безработица и промяна в броя на заетите.

Час преди обяд, реалност ще стане решението на норвежката централна банка относно лихвите. Инвеститорите ще следят още за продажбите на дребно във Великобритания. 

Точно по обяд ще бъдат изнесени данните за търговския баланс на еврозоната. 

В 15:00 часа, реалност ще стане решението на полската централна банка относно лихвите.

От САЩ ще видим данните за разрешителните за строеж, както и за началното жилищно строителство и първоначалните молби за помощи за безработица.

Петък

През последния ден на седмицата почти ще липсват ключови икономически данни. Денят ще стартира с входящия и изходящия индекс на производствените цени в Нова Зеландия и търговския баланс в Сингапур през юли. 

Инвеститорите ще следят още за данните за инфлацията в еврозоната по обяд и Канада в късния следобед. 

Интерес ще представляват още данните за индекса потребителското доверие на Мичиганския университет.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
- Месо ядеш ли? - Не. - А риба? - И риба не ям. - Вегетарианец ли си? - Не, пенсионер съм...
На този ден 14.07   1228 г. – Луи VIII става крал на Франция след смъртта на баща си Филип II. 1456 г. – Унгарската армия нанася поражение при Белград на армията на Османската...