Калфин ще предложи хуманитарната помощ за Грузия да се координира от Бургас

12.08.2008 | 17:23
по статията работи: econ.bg
44-ма са българите в Грузия. Те ще бъдат евакуирани през Армения, ако се наложи
Калфин ще предложи хуманитарната помощ за Грузия да се координира от Бургас

Пристанище Бургас да стане координиращ порт за хуманитарната помощ, която се изпраща в Грузия. Това ще предложи външният министър Ивайло Калфин на утрешната среща на външните министри от Евросъюза. По време на нея ще се разисква изготвянето на единна позиция по кризата. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Милен Керемедчиев след края на съвещанието, свикано от президента във връзка със ситуацията в Южна Осетия, предаде Дарик радио.

Грузия е поискала с нота на грузинското посолство у нас хуманитарна помощ от България, съобщи още Керемедчиев. Той уточни, че ни е поискано да изпратим медикаменти, игли, спринцовки, болнично оборудване и чували за трупове. Видът и размерът на хуманитарната помощ ще бъде уточнен на среща на грузинския посланик с българския премиер Сергей Станишев.

Няма заплаха за националната сигурност, е станало ясно от докладите на представителите на спецслужбите пред президента. Няма и искане за миротворческа мисия от страна на България. На срещата в президентството участваха шефът на военното разузнаване генерал Пламен Студенков, заместник-директорът на Държавана агенция "Национална сигурност" Иван Драшков, заместник-директорът на разузнаването Людмил Ангелов и премиерският съветник по външна политика Валентин Радомирски.

33-ма са българите в Тбилиси, още 11 – в други грузински градове. Два български влекача се намират в грузински води, но са далеч от зоната на конфликта, уточни още Керемедчиев. Той съобщи, че външно министерство има готов план за евакуация на българските граждани през Армения, ако се наложи.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...