Камерън Уинкълвос: Цената на биткойн може да стигне до 40 хил. долара

16.12.2013 | 15:35
по статията работи: Георги Георгиев
Единият от известните близнаци предрича бляскаво бъдеще на електронната валута
Камерън Уинкълвос: Цената на биткойн може да стигне до 40 хил. долара

Близнаците Уинкълвос – Камерън и Тайлър, вероятно са най-известни като олимпийски състезатели по гребане, както и със своите дълги и болезнени дела срещу Silk Road, в които твърдят, че Марк Зукърбърг им е откраднал идеята за социална мрежа.

Оказва се обаче, че братята се големи ентусиасти и на тема електронната валута биткойн. Поредното доказателство е прогнозата, дадена от Камерън Уинкълвос в Reddit. Според него цената на всеки един биткойн може да скочи поне 45 пъти от сегашната си стойност.

Предвид факта, че понастоящем цената се колебае на нива от около 900 долара, то можем да очакваме, че всяка електронна монетка ще се търгува за по 40 хиляди долара, смята Камерън, който е един от големите инвеститори в новата валута.

Според Уинкълвос един реален сценарий е пазарната капитализация на биткойн да достигне до 400 млрд. долара, което прави по 40 хиляди долара за бройка. Той обаче вярва, че стойността на електронните пари може да се окаже много по-висока, и че ако в крайна това се случи, то „нещата ще се развият много по-бързо, отколкото някой може да си представи“.

В постинга си в Reddit Камерън Уинкълвос споделя още, че до момента не е продал нито един биткойн, които той възприема като „стокови пари“. Там той коментира и скорошното затваряне на черния интернет пазар, познат като Пътя на коприната (Silk Road), на който биткойн бяха използвани за транзакции.

„Затварянето на Пътя на коприната и скочилата цена на биткойн демонстрира всъщност колко малко общо има цената на валутата с нелегалните транзакции“, смята бизнесменът. Той допълва, че не се притеснява от скорошните сериозни ценови колебания, тъй като гледа на нещата в дългосрочна перспектива.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...