Кандидатите за депутатите и евродепутати ще декларират доходите си

07.03.2013 | 17:49
по статията работи: Петя Бързилска
Приеха промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности,
Кандидатите за депутатите и евродепутати ще декларират доходите си
Снимка: Булфото

Кандидатите за народни представители, за президент и вицепрезидент, като и кандидатите за депутати в Европейския парламент (ЕП) трябва да декларират своите доходи. Това предвиждат промени в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, приети на първо четене в парламента днес, предаде БТА.

Промените са внесени от лидера на ПП "Ред, законност и справедливост (РЗС) Яне Янев.

Според промените същото задължение се въвежда и за членовете на управителните и контролните органи на представителните организации на работниците и на работодателите, чиито представители са в Националния съвет за тристранно сътрудничество и за членовете на Европейския парламент. Това задължение ще имат и представителите на България в структурите на ЕС и НАТО, ръководителите и техните заместници на българските дипломатически представителства, както и главния инспектор и инспекторите от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС).

"Много малка е възможността да не бъдат приети промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности", каза преди заседанието Яне Янев.

Според него промените в закона могат да бъдат приети на второ четене следващата седмица. Той предположи, че последният ден на парламента може да е 13, 14 или 15 март.

"Няма нищо по-прозрачно от този законопроект, което да е прието от Народносто събрание за последните близо четири години", смята той.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....