Караме чужда кола само със специално разрешително от КАТ 90

22.08.2013 | 08:34
по статията работи: Момчил Лалев
Причина за промяната е да има на кого да се изпращат глобите при евентуално нарушение от страна на водача
Караме чужда кола само със специално разрешително от КАТ

Поправка в закона ще изиска всеки, желаещ да управлява МПС, на което не е собственик, трябва да се регистрира като ползвател в рамките на един месец, информират от Insmarket.bg.

Изменения в Закона за движение по пътищата планират забрана на използването на чужд автомобил без специално издадено разрешително от КАТ. Дословно наредбата гласи:

Физическо или юридическо лице, което използва превозно средство по силата на правно основание, различно от правото на собственост, в едномесечен срок от възникването му се регистрира като ползвател на превозното средство“.

Причина за промяната е да има на кого да се изпращат глобите при евентуално нарушение от страна на водача на автомобила.

Едномесечният срок започва от датата на издаване на пълномощно за управление на колата. Все още не е ясно какво ще се прави в случаите, когато човек дава на роднина или приятел автомобил за неопределен срок.

Когато се яви в КАТ ползвателят трябва да покаже документ за основанието, според което е получил колата.

Цялата статия можете да прочетете тук.

Оцени статията:
4.26/33
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

31  Stanimir Genov 27.08.2013 | 13:20
Няма - в оригиналната статия пише, че това е просто идея. econ.bg се опитват да си вдигнат рейтинга и са изтрили повече от половината от информацията
32  Stanimir Genov 27.08.2013 | 13:25
г-н Николов, добавете и следващите 2 думи, за да добиете картинката: "Физическо или юридическо лице, което използва превозно средство по силата на правно основание, различно от правото на собственост"... т.е. "ако не си собственик - регистрирай се". Не може да вадите думите от контекста в правото. Не че има значение, защото такъв закон няма да има
33  Velislava Stoimenova 27.08.2013 | 14:53
Пълни глупости, като със смяната на старите номера. Това може да го роди само болен мозък.
34  Румяна Боева 27.08.2013 | 16:49
Всичко пак се прави за пари,пак ще се чака на опашки и така както всяко нещо в наща мила родина(Абсурдистан) страната на неограничените абсурди.
35  Blagovest Valchanov 27.08.2013 | 17:21
И такава щуротия не бях чувал.........
36  Gandi Marinov 27.08.2013 | 18:28
Простотия на "n"-та степен!Значи дъщеря ми не може да ме закара някъде ако нямам такъв документ(всичко е за пари и нови работни места на "баджанаци " и "шуренайки")
37  Kurdi Kurdili 27.08.2013 | 18:35
Точната поправка в закона нека бъде: На разстояни до 20 км. от всяка статична или мобилна камера, да е разположен допълнителен полицейски автопатрул снабден с техническо средство ( лаптоп, таблет или друг технически достъпен уред), на което да се получва в реално време информация за извършените нарушения и длъжностните лица с цялата тежест на закона да издават наказателните постановления на място и своевременно да наложат глобата или да изземат удостоверението за правоуправление. P.S. Цялата държава е опасана с 3G интернет поддръжка. рафика е достатъен филми да се свалят, но неможе няколко снимки в реално време да се предадат на съседния патрул ли? Айде моли Ви!!! Желание нямате... Не възможности. В страните от западна Европа, САЩ, Канада, Япония е възможно. Тук неможело. Може да ръчкате таблетите за неплатени застраховки, неможе да получите снимка и да спрете на място нарушителя и ... Няма обяснения, няма разтакавания. На място. ВЕДНАГА.
38  Nikolay Stanchev 27.08.2013 | 18:58
Тази тъпотия активна ли е или само предложение ???
39  Nikolay Stanchev 27.08.2013 | 18:58
Това в ход ли е или само предложение !???
40  Antoaneta Stoyanova 27.08.2013 | 19:26
Този който го е измислил този закон евала.По тъпо нещо не съм виждала.Ако искам да карам колата на съпруга ми или на децата трябва да имам пълномощно боже боже голяма глупост.Хора спрете се стига измисляхте глупости.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 21.03   1191 г. – Целестин III става римски папа. 1201 г. – Българо-византийски войни: Започва Обсадата на Варна. 1590 г. – Персийско-османска война...