МЗХ обяви нов конкурс за страниците на ПРСР във Facebook и Twitter

11.02.2013 | 16:14
по статията работи: Теодора Пенева
Прогнозната цена и на тази обществена поръчка е 50 хил. лева
МЗХ обяви нов конкурс за страниците на ПРСР във Facebook и Twitter

Половин година, след като избухна скандалът със "скъпите" страници на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) в социалните мрежи Facebook и Twitter, той отново излиза на дневен ред.

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) е обявило обществена поръчка за обновяването на двете страници, става ясно от справка на сайта на ведомството. При това прогнозната стойност на проекта отново възлиза на 50 000 лева, като финансирането е от европейските фондове.

Публичната покана е с дата 8 февруари 2013 г., а крайният срок за подаване на офертите е 17:00 часа на 18 февруари с. г. Участниците ще се оценяват спрямо предложената цена и предложената техническа оферта, които имат еднаква тежес. Самата техническа оферта се формира от три показателя: брой предложени инициативи в страниците на ПРСР във Facebook и профил в Twitter (15% от цялата оферта), брой на добавени потребители към вече създадените страница и профил (20%) и срок за реакция при тяхната поддръжка (15%).

Основно изискване за изпълнение на поръчката е увеличаването на Facebook потребителите на страницата, които попадат в конкретната таргет група, на 7 500 души. А именно - на потенциалните и настоящи бенефициенти на програмата. Друго изискване към изпълнителя е да обезпечи поддържането на двете страници на ПРСР в социалните мрежи.

Пълният текст на публичната покана на конкурса можете да видите в прикачения по-горе документ.

Земеделското министерство си донесе лоша слава, свързана с проектите за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони и конкретно с профилите ѝ във Facebook и Twitter. Миналия август избухна скандал, след като стана ясно, че за изготвянето им ведомството е отделило сумата от 50 хил. лева, при това – без ДДС.

Скандалът доби още по-големи мащаби, когато разследване установи, че спечелилата поръчката фирма е собственост на бивши специалисти по връзки с обществеността (PR специалисти) на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Междувременно днес от МЗХ обявиха и друг конкурс, свързан с популяризацията на ПРСР - за изготвянето на мото и лого за новия програмен период (2014 - 2020 г.). Крайният срок е 21 февруари 2013 г. Дотогава всички желаещи да участват могат да подадат предложенията си на официалния сайт на конкурса (Prsr-konkurs.eu). В него могат да се включат всички хора с интереси и познания в сферата на графичния дизайн, се казва в официалното съобщение.

Победителят ще бъде определен на два етапа. В рамките на първия своите оценки ще даде професионално жури, специално сформирано за конкурса. То ще подбере 10 финалисти, автори на десетте най-добри предложения според тях. Крайният победител ще бъде определен с онлайн гласуване на потребители. Двата етапа ще се проведат в рамките на 5 дни – между 22 и 27 февруари.

На 28 февруари 2013 г. ще се проведе официална церемония, на която ще бъде награден крайният победител. Ще му бъде връчена статуетка с изготвените от него лого и мото, както и парична награда от 5000 лв.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 27.01   98 г. – След смъртта на император Нерва Траян става император на Римската империя. 1299 г. – Създадена е Османската държава, впоследствие превърнала се в...