МИЕТ с отговор по случая с "Пайнер"

15.01.2013 | 18:01
по статията работи: Петя Бързилска
"Пайнер Медиа“ ООД е преминала успешно всички етапи на оценка, съобщават от икономическото министерство
МИЕТ с отговор по случая с "Пайнер"

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) изпрати своя отговор по случая за полученото европейско финансиране в размер над 1,9 млн. лв. от компанията "Пайнер Медиа" ООД, която е собственик на телевизия "Планета".

Според официално публикуваната информация средствата се предвижда да бъдат използвани за повишаване на конкурентоспособността на"Пайнер Медиа" ООД на вътрешния пазар и "реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия "Планета" се излъчва."

От МИЕТ съобщават, че проектът на компанията е одобрен за финансиране по процедура 2.1.11 „Технологична модернизация в малки и средни предприятия“. Процедурата е открита на 30 декември 2010 г. Схемата е стартирана съгласно критериите и обхвата на секторите, одобрени от Комитета за наблюдение на ОП „Конкурентоспособност“ и предоставя равни възможности за кандидатстване на всички допустими кандидати.

Оценителната комисия е направила оценката и класирането на постъпилите предложения съгласно одобрените критерии и правилата за работа на Управляващия орган. "Пайнер Медиа“ ООД е преминала успешно всички етапи на оценка и е в списъка с резервни проекти. След отказ за сключване на договор от фирми, включени в основния списък с одобрени проекти, по процедура Управляващият орган е длъжен да покани фирми от резервния списък по реда на тяхното класиране, сред които е и „Пайнер Медиа“ ООД, се казва в прессъобщението на МИЕТ.

Проектът предвижда доставка на оборудване и материали за визуализация, тестване и въвеждане в експлоатация на новозакупеното оборудване, провеждане на обучение на техническите специалисти за работа с новозакупеното оборудване и други дейности,свързани с управлението на проекта.

Според регламентацията допустими за финансиране по процедурата са кандидати, които развиват основната си икономическа дейност в следните сектори/раздели/кодове съгласно Класификацията на икономическите дейности 2008 г.

  • Сектор C „Преработваща промишленост”
  • Сектор J „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения”:

- J58 „Издателска дейност”;

- J59 „Производство на филми и телевизионни предавания, звукозаписване и издаване на музика”;

- J60 „Радио- и телевизионна дейност”;

- J61 „Далекосъобщения”;

- J62 „Дейности в областта на информационните технологии”;

- J63 „Информационни услуги”.

  • Сектор М „Професионални дейности и научни изследвания”

Подадени са общо 189 проектни предложения, като със 121 кандидати са сключени договори за предоставяне на безвъзмездно финансиране, съобщават от МИЕТ.

Общият бюджет на процедурата е 97 791 500 лева (50 млн. евро).

Договорът за безвъзмездна финансова помощ е сключен между Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма  и „Пайнер Медиа“ ООД.

Оцени статията:
5.00/3
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...