Минималната заплата няма как да скочи тази година

21.05.2013 | 09:35
по статията работи: Ралица Стоянова
Данъчната ни система е добра, според лидера на БСП Сергей Станишев
Минималната заплата няма как да скочи тази година

Няма възможност за увеличаване на минималната работна заплата до края на 2013 г. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред bTV часове преди първото заседание на новия парламент.

Станишев не изрази категорично мнение за съдбата на плоския данък при евентуално управление на левицата с подкрепата на ДПС. „Имаме разминаване с ДПС, които защитават сегашната ситуация,” призна Станишев. Оставането на плоския данък бе и условието, което лидерът на ДПС Лютви Местан постави на номинирания за премиер Пламен Орешарски за подкрепа от парламентарната група на Движението.

 Станишев припомни идеите на БСП от предизборната платформа на партията – нулева ставка за доходите до 310 лв. и 10% ставка за доходите до 4500 лв. „Така в гражданина, който получава минимална работна заплата, ще остават по 31 лв., което в наше време са много пари,” подчерта лидерът на левицата и отново посочи, че хората с по-високи доходи трябва да покажат солидарност с по-бедните си съграждани.

„Данъчната система в България е добра и имаме ниски данъци. При ГЕРБ се увеличиха акцизите, но намаля събираемостта. Контрабандата беше пусната по широки магистрали с политическо покровителство,” заяви Станишев.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 26.03   1812 г. – Земетресение разрушава Каракас, Венецуела. 1828 г. – Австрийският композитор Франц Шуберт изнася единствения си публичен концерт. 1841 г. –...