Министър Греков поиска оставките на фонд "Земеделие"

01.07.2014 | 14:00
по статията работи: Христомира Бочкова
По думите му причината са многото оплаквания към ДФЗ
Министър Греков поиска оставките на фонд "Земеделие"

Оплаквания към ръководството на Държавен фонд „Земеделие“ са причината за поисканите оставки от страна от земеделския министър проф. Димитър Греков. 

"В крайна сметка ще поискам от тях тези оставки. Ако са достойни хора, трябва да ги получа и да гласуваме тяхното отстраняване", коментира Греков ясно и категорично, предаде БТА.

Министърът обясни, че това може да се случи и в четвъртък, но засега е по-важно да се решат другите проблеми.

„Оставките на един или друг човек не че не са важни, но в крайна сметка е важно да се свършим работата, която предстои, и са важни нещата за земеделските производители”, допълни още министър Димитър Греков.
Относно ръководството на ДФЗ министър Димитър Греков обясни, че не е толкова важно ръководството на Държавен фонд „Земеделие“, а по-скоро е важно, че има проблеми, които управителният съвет трябва да вземе по внимание.

„В момента имаме за разпределение над 60 млн. лв., които трябва българските земеделски производители да ги получат", акцентира земеделският мниистър.

По думите му, заповедта за избиране на нов управителен съвет е депозирана за четвъртък. Ако тогава има кворум, ще бъде съставен УП на фонда.

"На първо място имаме да компенсираме загубите от миналата година, има около 4 300 000 лв. – за пропадналите площи да бъдат получени от българските земеделски производители, както и за хуманно отношение на животните, за които трябва да се вземе решение също да бъдат раздадени на животновъдите и други неща, които са в рамките на 60 млн. Ако не се състои този управителен съвет, това означава, че те няма да могат да си получат средствата”, допълни още Димитър Греков.

На въпрос дали има опасност да се изгуби 1 млн. лв. от ДФЗ и това дали министърът е получил писмо от Еврокомисията, министърът отговори така:

„Да, получил съм писмо преди около 20 дни в Министерството на земеделието от ДФЗ, също и сме получили и писмо от ЕК с разрешение с един месец, до 30 юли, да представим отговорите на сертифициращият орган. Вчера заседавахме с политическия съвет, срещнахме със сертифициращата фирма. Днес имаме отново среща с ДФЗ, за да почнем работа по отстраняването на всички слабости. Фирмата, която до сега е извършвала сертификациите обясни, че е възможно всичко това да се случи в рамките на един месец”, завърши министър Греков. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 25.03   708 г. – Константин е избран за папа. 717 г. – Лъв III е коронясан за византийски император. 1306 г. – Робърт Брус става крал на Шотландия. 1655 г....