Мистерията около малайзийския самолет продължава

24.04.2014 | 09:07
по статията работи: Десислава Маданска
Намерените отломки не са от полет МН 370
Мистерията около малайзийския самолет продължава

Отломките, открити на западното крайбрежие на Австралия, не са от изчезналия малайзийски самолет. Това заяви заяви главен комисар Мартин Долан, директор на Службата за транспортна сигурност на Австралия, предаде „Ройтерс“. Местните власти се надяваха откритите неидентифицирани обекти край бреговете да са именно от изчезналия преди месец и половина малайзийски пътнически самолет с 239 души на борда. За момента се предполага, че е паднал в отдалечен район в южната част на Индийския океан, допълва БТА.

Металното парче с дължина 2 метра и половина беше забелязано от гражданин в Аугуста, на около 300 километра южно от Пърт.

Междувременно подводният робот „Блуфин - 21“, който изследва дъното на океана, е претърсил 90% от определения район. Към момента обаче не са открити никакви следи от полет МН 370.

Австралийските власти обясниха, че следващият етап е пускането на по-мощен сонар.

 

Операцията по издирването на мистериозно изчезналата машина е най-скъпата в историята на авиацията, коментират експерти. Към началото на месеца сумата бе поне 44 млн. долара. Сумата е базирана на статистика на Пентагона и на военни анализи за разходите на използваното оборудване от 26-те държави, провеждащи операцията.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 10.09   1588 г. – В Англия се завръща третата морска експедиция обиколила света, начело с Томас Кавендиш. 1611 г. – Въстание в Янина. 1627 г. – Започва обсадата...