Награда за журналистика "Лоренцо Натали"

30.08.2010 | 14:07
по статията работи: Теодора Рачева
Наградата е предназначена за журналисти отдадени на човешките права, демокрацията и развитието
Награда за журналистика "Лоренцо Натали"
Създадена през 1992 от Европейската комисия, наградата за журналистика "Лоренцо Натали" е предназначена за журналисти отдадени на човешките права, демокрацията и развитието. Първоначално създадена за печатната преса и онлайн изданията, от 2008 година наградата е отворена и за радио и телевизионна журналистика, съобщиха за Econ.bg от "Академик консултинг" ООД.

По организацията на наградата, Европейската комисия работи с едни от най-престижните асоциации от световната преса:
  • Репортери без граници ", носител на наградата" Сахаров" за свобода на съзнанието през 2005 г.;
  • Световната асоциация на вестниците и създателите на новини, представлявана от повече от 18 000 печатни издания от петте континента.
Призьорите на наградата ще бъдат специални гости на на Европейската комисия. Церемонията по награждаването ще бъде организирана в тяхна чест в присъствието на Андрис Пиебалгс, европейски комисар по развитието, през декември 2010 г. в Брюксел.

Първа награда от 5000 евро ще бъде присъдена на журналист участвал с най-добрата си работа, определена от независимо жури. За всеки от 5-те географски района, изброени по-долу, ще бъдат избрани по 3-ма победители, които ще получат за награда статуетка. Паричните награди са както следва: 1-ва награда: 5 000 евро; 2-ра награда: 2500 евро; 3-та награда: 1500 евро. Ще бъдат излъчени и специални награди за телевизионни и радио журналисти от по 5 000 евро всяка.

Кой може да участва?

Наградата Лоренцо Натали 2010 е отворена за журналисти от печатни издания, интернет, радио и телевизионни журналисти, наети от медийни компании в следните пет географски области: Африка, арабския свят и близкия изток, Азия и Тихия океан, Европа и Латинска Америка и Карибския басейн.

Всеки кандидат или група от кандидати могат да представят една журналистическа позиция (или извадка от серия работи по една тема) отпечатана или излъчена между 1 юли 2009 г. и 30 юни 2010 год.

Как се кандидатства?
  • Посетете сайта https://www.nataliprize2010.eu/ и попълнете регистрационната форма за конкурса онлайн и изпратете електронна версия на вашата позиция;
  • Изпратете регистрационната форма по факс: 00 33 1 4004 9612
  • Изпратете работата си по пощата на следния адрес: ProPager – Prix Lorenzo Natali – 70, boulevard de Reuilly – 75012 Paris – France

Преди да подадете кандидатурата си, прочетете внимателно правилата на конкурса.

Крайният срок за изпращане на кандидатурите е 31 август 2010 г.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 29.05   1453 г. – Падането на Константинопол: Армията на султан Мехмед II Фатих (Завоевателя) превзема Константинопол след двумесечна обсада, артилерийски обстрел с...