Най-вероятно ГБС ще довършва Южната дъга на София

15.09.2010 | 18:21
по статията работи:
Дружеството управлявано от Симеон Пешов даде 37.241 млн. лв. без ДДС за строителството на 2.14 км участък
Най-вероятно ГБС ще довършва Южната дъга на София

"Главболгарстрой" ще продължи да строи южната дъга на София, след като днес даде най-ниската цена на търга. Дружеството управлявано от Симеон Пешов даде 37.241 млн. лв. без ДДС за строителството на 2.14 км участък между бул. "Симеоновско шосе" и жк. "Младост ІV".

Цената е с близо 45% по-ниска от тази, за която "Главболгарстрой" построиха предишната отсека от околовръстното от "Бояна" до "Симеоновско шосе", която е със сходни параметри като настоящия участък, но двойно по-къса. Прогнозната стойност на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) беше 56 млн. лв. без ДДС, припомня Дневник.bg.

Проектът за разширението на Южната дъга от "Симеоново" до "Младост" се финансира от еврофондовете чрез Оперативната програма "Регионално развитие" и е с прогнозна стойност 67.2 млн. лв. Правителството отпусна и около 20 млн. лева за отчуждения на имоти по продължение на трасето.

Общо от 11 участника до отваряне на ценовите оферти бяха допуснати само пет. Втората най-ниска цена даде Обединение "Южна дъга", в което участват "Трейс груп", PSI, СК13 "Пътстрой" и други с предложение от 40,6 млн. лева без ДДС. Най-висока беше офертата на Обединение Южна дъга - АМ "Хемус" Инжстройинженеринг" с 52,5 млн. лева. Останалите два допуснати участника предложиха повече от 45 млн. лева.

До десет дни комисията от Агенция "Пътна инфраструктура" ще се произнесе кой ще е победител в търга. Неговата ценова оферта трябва да е не по-ниска от 30 % от осреднената цена от останалите участници, информира Dariknews.bg.

Трасето започва от възел "Младост" при километър 42, пресича "Бистришко шосе", отклонява се към Симеоновския лифт и към бул. "Климент Охридски" (където ще има надлез) и се включва към новоразширения участък на околовръстно шосе.

Отсечка от "Симеоново" до бул. "България", изградена от "Главболгарстрой", е широка 46 м., а в частта от "Симеоново" до "Младост", разбитият стар път се стеснява до по-малко от 9 м., информира Mediapool.bg.

Строителството може да започне още тази есен. Наскоро министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заяви, че там ще се образува най-голямата тапа в столицата, тъй като реконструкцията на пътя ще съвпадне със строителството на магазина на "Икеа".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
СИНХРОН-С ООД Пълен инженеринг на системи за пожарна безопасност и системи за сигурност
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...