Наши огнеборци спасиха руско село с 300-годишна история*

09.08.2010 | 12:10
по статията работи:
Още седмица горещини в Москва. Извънредно положение около ядрен център
Наши огнеборци спасиха руско село с 300-годишна история*

Информацията е актуализирана към 17:00 часа

Българи спасяват руско село

Руско село с 300-годишна история са спасили българските пожарникари вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР. Близо 20-километрова полоса до град Ликоно-Дулево охраняват българските огнеборци.

Припомняме ви, че 100 от най-добрите ни бойци на противопожарната охрана са в Русия от 6 август.

Нашите екипи непрекъснато обикалят изораната зона и я обливат с вода. Вчера те са успели да спрат огъня на два километра от града и да не допуснат огнената стихия да унищожи с. Язвище. В него всичко е направено от дърво.

Втората група български пожарникари продължава да участва в гасенето на смесена гора до град Ногинск. Фронтът на огъня е около 4 км.

Днес към 8.00 ч. българско време пожарът е локализиран и се доизгасяват отделни огнища. В близост български пожарникари гасят и 5 дка гора до водоем. Площта е оградена от всички страни с просеки, като огнеборците ни обикалят района и с водоноски доизгасяват отделни огнища.

Путин благодарил на Борисов за помощта

Междувременно руският премиер Владимир Путин е благодарил на министър-председателя Бойко Борисов за изключително навременната помощ, която България оказва на Русия при гасенето на пожарите в страната, съобщи правителствената информационна служба.

В телефонен разговор, проведен по инициатива на премиера Путин тази сутрин, той оценил високо действията на българските огнеборци, които участват в спасителните операции.

България ни оказва огромна помощ, това е голям морален жест, е подчертал Владимир Путин.

Министър-председателят Бойко Борисов предложи на руския си колега страната ни да приеме за възстановяване деца и огнеборци, пострадали от пожарите.

На разговора присъства и еврокомисарят Кристалина Георгиева, която е на посещение в страната ни. Тя информира премиера Путин за мерките, които Европейската комисия предприема за подпомагане на Русия в тежката ситуация

Още седмица горещини в Москва

Температурата на въздуха в руската столица Москва днес се очаква да достигне 37-39 градуса, а в Подмосковието - 35-40 градуса, съобщи централната хидрометеорологична служба, цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА. Очаква се променлива облачност, на места са възможни и краткотрайни дъждовни бури, прогнозира службата.

Според синоптиците почти през цялата седмица живачният стълб ще се задържи над 37 градуса, а през нощта - 20 градуса.

Дългоочакваното захлаждане се очертава следващата неделя, когато температурата през деня ще се задържи около 27 градуса, а през нощта ще е около 14-15 градуса.

Летищата в руската столица работят нормално

Слабата видимост заради дима от пожарите не оказва съществено влияние върху работата на московските летища, заявиха днес от руската Федерална агенция по въздушен транспорт ("Росавиация"). По данни на агенцията за изминалото денонощие от столичните летища са излетели над 100 хиляди души, което е дневен рекорд за тази година За същия период са кацнали 879 и са излетели 845 самолета.

Тази сутрин на летище "Домодедово" видимостта е била 750 м, като са задържани 5 излитания и отклонени 8 кацания. На "Внуково" видимостта е 900 м и са отложени три излитания и 6 кацания. "Шереметиево", където видимостта е 900 м, работи без ограничения.

Заради гъстия дим посолствата на Полша, Австрия и Канада започнаха изтегляне на членове на дипломатическия си персонал в Москва, съобщи вчера радио "Ехото на Москва", цитирано от ДПА.

Извънредно положение около ядрен център

Извънредно положение е обявено около центъра за преработка и складиране на ядрени отпадъци "Маяк" в района на Челябинск (Урал), предаде Франс прес, като цитира местните власти.

Ръководителят на местната администрация обяви на 6 август извънредно положение в
горите и парковете на град Озерск, гласи съобщението на местните власти.

Темата следи: Апостол Апостолов, Econ.bg

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...