Нова индустриална зона в Бургас

14.03.2011 | 13:44
по статията работи:
На по-ранен етап общината извърши всички законови процедури във връзка с новия статут на имотите
Нова индустриална зона в Бургас

Кметът Димитър Николов предлага на общинските съветници в Бургас да гласуват за учредяването на „Логистичен и индустриален парк - Бургас" ЕАД. В съвместното дружество ще участват общината и държавната „Национална компания индустриални зони". Те ще обединят усилията си за изграждане на модерна и функционална индустриална зона на територията на Промишлена зона „Север" - Бургас.

„През 2012 година ще имаме готова магистрала „Тракия" и градът става още по-важен транспортен и логистичен център. За новата индустриална зона имаме запитвания и сега, но аз се надявам на още по-голям интерес. Длъжни сме да осигурим на инвеститорите добри условия за бизнес", смята кметът Николов.

Съгласно подготвения проект в новото акционерно дружество общината ще участва с апорт на недвижимите имоти в избраната територия, а дружеството с финансов ресурс, необходим за изграждане на вътрешната инфраструктура.

На по-ранен етап, с решение на местния парламент, общината извърши всички законови процедури във връзка с новия статут на имотите, а също така спечели 2 400 000 лв., с които бе построено локално пътно платно, осигуряващо безопасна транспортна връзка с индустриалната зона, припомнят от местната администрация.

Подготвен е проект на устав на дружеството, съгласуван с експерти на двете страни. Като целесъобразно към настоящия момент се предлага решение за учредяване на еднолично дружество, чийто капитал е изцяло собствен на общината. След учредяването в него ще бъде поканено като акционер държавното предприятие. По този начин общината изцяло ще определи условията за управление и участие в дружеството, което не е пречка за последващо партньорство с „Национална компания индустриални зони".

Новата индустриална зона е в близост до железопътно трасе. Община Бургас подава ръка на всички инвеститори, развиващи екологично чисти, високотехнологични производства, например: логистични паркове, зърнобази, производства в областта на електрониката и др.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 03.08   1492 г. – Христофор Колумб отплава от пристанището Палос де ла Фронтера в Испания на Първата си експедиция с корабите Санта Мария, Пинта и Ниня. 1529 г. – В...