Нови услуги при получаване на неимигрантска виза за САЩ

17.09.2012 | 11:20
по статията работи: Петя Бързилска
Вече може да си насрочите интервю по телефона, а след одобряването - да получите паспорта си по куриер
Нови услуги при получаване на неимигрантска виза за САЩ
Снимка: Sxc.hu

Посолството на САЩ обяви въвеждането на нови услуги за определяне на интервюта и предоставяне на информация на кандидатите за неимигрантски визи.

Неимигрантски визи са например бизнес или туристическа, студентска и журналистическа визи.

От този момент някои услуги се предоставят безплатно на кандидатите. Сред тях са насрочване на интервюта за виза по телефона и чрез интернет, а след одобряването - доставка на паспорта с куриер.

Насрочването на интервюта за неимигрантски визи по телефона или чрез интернет от България може да стане на телефон 02 4916 461 (от понеделник до петък, от 9:00 до 21:00 ч.), на който ще говорите на български език с оператор.

Можете също така да определите ден и час за интервю на http://www.ustraveldocs.com/bg. С оператор от кол центъра желаещите могат да се свържат и през Skype на ustraveldocs-Bulgaria.

Интересуващите се могат да се възползват и от доставка на паспорт с TNT куриерски услуги, след като са одобрени за виза.

След като заплатят таксата за кандидатстване за неимигрантска виза в произволен клон на МКБ Юнионбанк в България, гореизброените услуги ще бъдат предоставени безплатно. Към момента таксата за кандидатстване за повечето категории неимигрантски визи е 160 щатски долара, платими в левове, предаде Агенция "Фокус".

Кандидати за неимигрантска виза, които са си насрочили интервю преди 13 септември 2012 г., следва да се явят в Консулския отдел на Американското посолство за своите интервюта в определеното време.

Процедурата, посочена по-долу, важи за всички кандидати за неимигрантски визи, които определят своите интервюта на или след 13 септември 2012 г.:

Стъпка 1: Попълнете формуляр DS-160 за кандидатстване за виза на https://ceac.state.gov/genniv/ и разпечатайте страницата с потвърждение.

Стъпка 2: Отидете на портала на US Traveldocs на http://www.ustraveldocs.com/bg. Ако посещавате сайта за първи път, следвайте инструкциите, за да си създадете профил. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, като използвате Вашето име и парола. Разпечатайте вносната бележка , която съдържа информация за плащането.

Стъпка 3: Посетете най-близкия клон на МКБ Юнионбанк, за да платите таксата за кандидатстване, след което от финансовата институция ще ви издадат мемориален ордер.

Стъпка 4: Определете дата за интервюто си за виза на http://www.ustraveldocs.com/bg или на телефон 02 4916 461 от България. Можете да се свържете с оператор и чрез Skype на: ustraveldocs-Bulgaria.

Стъпка 5: Отидете в Посолството на САЩ в София с всички необходими документи за интервюто в определения ден.

Стъпка 6: Паспортите с одобрени визи ще се доставят безплатно от TNT до един от няколкото центрове за услуги на компанията в България. За по-бързо обслужване може да изберете да получите паспорта си от TNT София на адрес ул. „Неделчо Бончев” №35 от 08:00 до 19:00 часа

Оцени статията:
5.00/2
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 09.08   48 пр.н.е. – Юлий Цезар разбива Помпей в битката при Фарсала 681 г. – На 16-тото заседание на Шестия Вселенски събор в Константинопол, презвитер Константин за...