Нов рекорд за Apple: 9 млн. продадени iPhone-a за три дни

23.09.2013 | 16:15
по статията работи: Георги Георгиев
Въпреки съмненията двата нови модела на iPhone се купуват като топъл хляб
Нов рекорд за Apple: 9 млн. продадени iPhone-a за три дни

Щатският технологичен производител Apple отново доказа, че мястото му е сред смартфон лидерите с поставянето на нов исторически рекорд.

Компанията обяви, че за първия уикенд от пускането на новия си флагмански телефон iPhone 5S е успяла да продаде общо 9 млн. апарата. В това число влизат и моделите от по-евтиния iPhone 5C с многоцветен корпус. Това е близо два пъти повече от продадените бройки от предишния модел iPhone 5, които за същия период миналата година достигнаха до 5 млн.

Информацията дойде от традиционното прессъобщение, което гигантът от Купертино публикува след първия уикенд на появата на нов модел на iPhone. Подобно съобщение не бе пуснато в началото на миналата седмица – след уикенда, през който потребителите можеха да поръчват първият модел от „C”- серията.

В съобщението до медиите от Apple се хвалят още, че близо 200 млн. устройства вече са преминали под новата версия на мобилната операционна система iOS 7. Това е най-бързият софтуерен ъпгрейд в историята, твърдят от гиганта.

Макар, че е трудно тези данни да се да се анализират в подходящ контекст без сравнение с данните от конкурентите, е ясно че въпреки критиките и известното недоверие новите модели на iPhone бележат силен старт, коментират от Engadget.

За момента и двата модела са достъпни за продажба само в САЩ, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания. Въпреки това високото им търсене е довело до изчерпване на готовите количества, така че част от потребителите ще трябва да изчакат няколко седмици, преди да получат новия си iPhone, обясняват от Apple.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...