Оманският фонд работи с БНБ и правителството за възстановяването на КТБ

10.09.2014 | 20:31
по статията работи: Георги Велев
Банката няма никакви проблеми с финансовия й статут, активите или представянето й, смята Дарвиш Ал Балуши
Оманският фонд работи с БНБ и правителството за възстановяването на КТБ

Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман (SGRF) работи с българското правителство в опит да разреши проблемите в КТБ. Това потвърди и президентът на Фонда Дарвиш Ал Балуши, цитиран от агенция "Ройтерс".

Ал Балуши, който е също министър по финансовите въпроси на Оман, не разкри подробности за спасителния план за българската банка в изявлението си. "Самата банка няма никакви проблеми, свързани с финансовия й статут, активите или представянето й. Те са свързани с правителството и регулаторите в страната", изтъкна Ал Балуши, без да дава повече подробности.

Оманският резервен фонд е вторият най-голям акционер в КТБ с дял от около 30% от акциите в банката. Финансовата институция бе ударена от масово изтегляне на депозити през юни, което принуди Българската народна банка да поеме контрол върху нея и да спре дейността й до публикуването на резултатите от одит. Очаква се той да бъде завършен идния месец.

Усилията за изготвяне на спасителен план за КТБ са били затруднени преди изборите през октомври и анализатори твърдят пред "Ройтерс", че е малко вероятно да има решение преди създаването на новия парламент. Агенцията припомня, че през миналата седмица дватама най-големи акционери в банката- бизнесменът Цветан Василев и Оманския фонд са представили писма пред БНБ, че имат планове за оздравяването на КТБ. Липсата на подробности по предложенията е "потвърди неоспоримия факт, че по този случай няма бързи решения", коментира агенцията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...