Оптимизират се процедурите по издаване на разрешения за работа на граждани на трети държави

22.06.2011 | 12:29
по статията работи:
Регламентира се достъпът до пазара на труда в България на кандидати за международна закрила (бежанци), които в рамките на 12 месеца не са получили необходимия статут не по тяхна вина и следва да могат сами да се издържат в страната от труда си
Оптимизират се процедурите по издаване на разрешения за работа на граждани на трети държави

Правителството одобри промени в Наредбата за условията и реда за издаване, отказ и отнемане на разрешения за работа на чужденци в Република България. След приетите нови текстове в Закона за чужденците в РБ и правилника за прилагането му и в Закона за насърчаване на заетостта, с одобреното днес постановление завършва процесът по въвеждане в законодателството ни на разпоредбите на европейската директива за условията за влизане и пребиваване на граждани на трети държави за целите на висококвалифицирана трудова заетост.

Основните промени, които се правят в Наредбата, са свързани с оптимизиране на процедурите по издаване на разрешения за работа, изискваните документи, основанията за отказ и др.

Регламентира се достъпът до пазара на труда в България на кандидати за международна закрила (бежанци), които в рамките на 12 месеца не са получили необходимия статут не по тяхна вина и следва да могат сами да се издържат в страната от труда си. Прецизират се обхватът на категориите лица при изчислението на съществуващото 10-процентно ограничение за наемане на чужденци в дадено предприятие. Приравняват се условията за чуждестранните студенти, които провеждат следдипломен стаж, към тези, които провеждат учебна практика.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 02.12   1375 г. – Българският монах Киприан е ръкоположен за митрополит на Киев и Литва. 1804 г. – Наполеон Бонапарт е коронован в катедралата Нотр Дам за император на...