Орешарски поиска разговор с Греков и шефовете на фонд „Земеделие“

07.07.2014 | 13:45
по статията работи: Мина Стойчева
Управителният съвет на структурата се събра на заседание днес
Орешарски поиска разговор с Греков и шефовете на фонд „Земеделие“

Министър-председателят свика спешна среща, на която да разговаря успоредно с агроминистъра Димитър Греков и ръководителите на Държавен фонд „Земеделие“. Припомняме, че преди време земеделският министър поиска оставката на директора на ДФЗ Мирослав Николов и на неговия заместник Виолета Александрова заради оплаквания от бенефициенти.

Той подаде и сигнал до прокуратурата срещу тях с обвинение за неправомерно одобрени проекти за европейско финансиране. От своя страна Николов също изпрати сигнал до държавното обвинение срещу Греков за умишлено провалени процедури, според който заради действията на министъра има риск до бенефициентите да не достигне финансиране на стойност над 4 млрд. лв.

„Затова става въпрос. Не толкова за оставките. Оставките ще дойдат - без значение на единия ли са или на другия. Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам”, каза земеделският министър пред bTV.

Оставката на ръководителите на ДФЗ трябваше да бъде гласувана на заседание на Управителния съвет, насрочено за 3 юли. То обаче не се състоя поради неприсъствие на представителите на институцията. Такова се проведе днес (7 юли).

„Събрахме се, имаше кворум. Уговорихме се с колегите - след като станат ясни точните ангажименти на членовете, отново да се съберем тази седмица и да решим въпросите, които са се натрупали”, коментира Мирослав Николов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 22.03   235 г. – Максимин Трак е провъзгласен за римски император. 238 г. – Гордиан I и неговият син Гордиан II са провъзгласени за римски императори. 1136 г. –...