Осем компании ще проучват възможностите за добив на подземни богатства

29.08.2012 | 16:55
по статията работи: Петя Бързилска
Става въпрос за твърди горива, строителни материали, метални полезни изкопаеми и скалнооблицовъчни материали
Осем компании ще проучват възможностите за добив на подземни богатства
Снимка: Sxc.hu

  Правителството одобри издаването на осем разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет (МС). 

„Ка Инвест” ООД ще изследва площта „Новачево”, разположена общините Твърдица и Сливен, за добив на твърди горива. Размерът на площта е 36 кв. км, а срокът на разрешението е две години. Минималният очакван размер на инвестициите е 22 500 лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда – 2500 лв.

В площта „Кулака” (0,384 кв. км), община Аврен, за една година строителни материали ще проучва „Хидрострой” АД. Дружеството ще направи инвестиции за над 25 хил. лв. и ще вложи повече от 2500 лева за дейности по опазване на околната среда.

„Геотехникс Инженеринг” ЕООД, гр. София ще проучва метални полезни изкопаеми в площта „Добри дол” (13,52 кв. км), която се намира в общините Родомир и Самоков. Срокът на разрешението е три години, като за този период фирмата ще вложи минимум 638 600 лв. в проучвателните дейности и още 10 хил. лв. за опазване на околната среда.

Другите пет разрешения са за проучване на скалнооблицовъчни материали в площи, разположени в община Ивайловград. Те ще бъдат издадени на „Натурал Стоун” ООД за площта „Матилда”, на „Фриго-Макс” ЕООД за площта „Горноселци”, на ЕТ „Руска Ангелова” за площта „Хвойните”, на „Крами Билд” ЕООД за площта „Плевун-1” и на „Викинг” ЕООД за площта „Генчовия бунар”. Срокът на разрешенията е между шест месеца и две години. Инвестиционните програми на дружествата са за над 147 хил. лв. В екодейности ще бъдат вложени повече от 15 хил. лв.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 27.06   678 г. – Свети Агатон (по произход грък) е избран за римски папа на 100-годишна възраст. 1328 г. – Херцогиня на Бавария Елизабета Сицилийска се омъжва за...