Остава неясна съдбата на работниците от ВМЗ-Сопот

17.01.2013 | 08:16
по статията работи: Петър Чернев
Задълженията на предприятието възлизат на около 170 млн. лв.
Остава неясна съдбата на работниците от ВМЗ-Сопот
Снимка: Булфото

Остава неясна съдбата на работниците от ВМЗ-Сопот. Преговорите между синдикатите и ръководството на предприятието продължиха повече от 10 часа до късно снощи, информира "Нова телевизия".

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което е принципал на дружеството, и изпълнителният директор Иван Стоенчев настояват да бъдат съкратени 900 души. Синдикатите обаче държат да бъдат освободени не повече от 500 служители.

Стачката в оръжейния завод продължава за пореден ден днес. Работниците отново ще се съберат пред входа на завода, за да изразят надеждата си, че предстоящите промени няма да бъдат твърде болезнени за работниците във военните заводи, информира БНР.

Според последните данни задълженията на ВМЗ-Сопот възлизат на около 170 млн. лв. В тази сума влизат и 2,6 млн. лв., които работниците имат да получат под формата на заплата.

В момента 280 от служителите са със спрян ток, заради неплатени сметки. За 300 от служителите, които са в най-тежко социално положение и за техните семейства, община Сопот ще  осигури по един обяд на ден.

Междувременно от община Сопот заявиха, че дават отсрочка на тези родители, които не са платили таксите си за детски градини. Кметът Веселин Личев ще поиска от министъра на финансите Симеон Дянков увеличение на субсидията на общината предвид задаващата се още по-тежка ситуация заради предстоящите съкращения във ВМЗ, информира bTV.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...