Парламентът освободи Жени Начева от поста й

22.04.2010 | 10:49
по статията работи:
Ще продължаваме така, докато се намерят точните хора в управлението, коментира Красимир Велчев от ГЕРБ
Парламентът освободи Жени Начева от поста й

Депутатите отстраниха предсрочно директора на НЗОК Жени Начева, предаде Агенция "Фокус". Решението бе взето със 107 гласа "за", 10 гласа "против" и 30 "въздържали се".

Депутатите дебатираха за освобождаването на Начева повече от час.

Припомняме ви, че в понеделник прокуратурата повдигна обвинение срещу Начева за превишаване на правомощия, а във вторник съдът я отстрани от длъжност. Вчера доскорошният директор на Касата депозира официално оставката си в НС.

Мнозинството отхвърли предложението на Михаил Миков от БСП Начева да бъде изслушана в здравната парламентарна комисия, преди да бъде гласувана оставката й. Тезата на Миков беше подкрепена от Лютви Местан от ДПС, според когото оставката й не е продиктувана от неин личен избор и "свободната й воля", предаде Dariknews.bg.

След като решението беше гласувано, от БСП, ГЕРБ и ДПС направиха следните коментари:

Изключително неприятен дебат, с който нищо не помага на нас. Така определи от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Николай Коцев дебатa за предсрочното прекратяване на мандата на директора на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Жени Начева.

Депутатът от "Коалиция за България" Мая Манолова попита: С какво сте толкова ангажирани, че неглежирате дебатите в пленарната зала. Фактът, че един месец това министерство беше без министър, е показател за отношение. Ако за вас тази тема, не е интересна, то за българските граждани е много интересна.

Въпросът е дали ще има други такива обвинения. Аз мисля, че ще има. Ще има, докато се намерят точните хора. Ние нямаме опит в управлението и ще продължаваме, дотогава докато се намерят точните хора в управлението. Това каза съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев във връзка с предсрочното прекратяване на мандата на Начева. Той допълни: Надявам се искрено, че не всички са омаскарени. Ние искаме да дадем истинските хора и ще продължим да ги търсим.

Ние отдавна не се интересуваме чии личен провал е г-жа Жени Начева. Много по-важен въпрос е - защо Народното събрание беше въвлечено в това. Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Нигяр Джафер.

Вчера премиерът заяви, че вече има кандидат за нов директор на здравната каса и той отново ще е жена. Бойко Борисов обаче не назова име.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...