Перник и Тутракан получават 41 млн. лв. за екологична инфраструктура

29.11.2011 | 14:20
по статията работи:
В 4 общини вече се изграждат регионални системи за отпадъците. В други
Перник и Тутракан получават 41 млн. лв. за екологична инфраструктура

Кметовете на Перник и Тутракан подписаха договори с Министерството на околната среда и водите (МОСВ) за изграждане на обекти от екологичната инфраструктура със средства от Оперативна програма „Околна среда".

С 21 млн. лв. община Перник ще осигури модерното управление на битовите отпадъци от общините Перник, Земен, Трън, Ковачевци, Брезник и Радомир. Предвижда се до края на 2014 г. да се изградят депото за отпадъци, инсталация за компостиране на зелени отпадъци и съоръжения за сепариране и рециклиране. С изпълнението на проекта ще бъдат обхванати близо 140 хил. жители от шестте общини.

Останалите четири общини, в които вече се изграждат регионалните системи за отпадъците, са София, Бургас, Ботевград и Видин.

С проекта на община Тутракан за изграждане на водна инфраструктура ще се намали замърсяването на Дунав с битови отпадни води. 20 милиона лева от Оперативната програма ще бъдат вложени в проектирането и строителството на пречиствателна станция за отпадъчни води, в довършването на канализационната мрежа на града чрез полагането на 6.5 км. нови тръби и рехабилитацията на други 3 км., а част от съществуващите водопроводи ще бъдат подменени.

Договорът за изграждане на ВиК мрежата в Тутракан е тринайсетият договор, сключен по комбинираната процедура за подготовка на проекти и строителство. Останалите общини с подписани договори са Радомир, Левски, Разлог, Чирпан, Айтос, Дряново, Попово, Елин Пелин, Смолян, Пазарджик, Разград и Бургас.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 13.10   1307 г. – Над 140 тамплиери във Франция са арестувани от агенти на Филип IV, след което са измъчвани, за да признаят обвинения в ерес. 1582 г. – Поради...