Порциите с храна в турските хотели да бъдат намалени

27.07.2017 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Целта е да се харчат по-малко пари за храна и да се изхвърлят по-малко продукти
Порциите с храна в турските хотели да бъдат намалени
Снимка: БГНЕС

Порциите с храна в турските хотели да бъдат намалени. Целта е да се харчат по-малко пари за храна и да се изхвърлят по-малко продукти, обясни предложението си новият министър на земеделието, храните и животновъдството на Турция Ахмет Ешреф Факъбаба.

„Днес близо 800 милиона души в цял свят са изправени пред глад и недохранване. Световният мир не може да бъде подкрепен, ако не бъде гарантирана сигурността в храненето”, казва Факъбаба. От близо 4 млрд. тона храна, 1.3 милиарда тона се изхвърлят всяка година. И луксозните хотели са сред основната причина за това. Те консумират едва половината от храната, която купуват.

Факъбаба уточни, че препоръката за намаляването на порциите, се отнася именно до луксозните хотелски комплекси. Именно те предлагат и т.нар. „ол инклузив”, който включва безплатна харна и напитки през целия ден.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
- Келнер, какво пие русата дама в ей там??? - Скъпо 32-годишно уиски, господине... - Аха... Поднесете ѝ тогава три бучки лед от мен!!!
На този ден 04.08   1693 г. – Смята се за датата на създаването на шампанското от бенедиктинския монах Дом Периньон. 1704 г. – Войната за испанското наследство: Гибралтар е...