Порциите с храна в турските хотели да бъдат намалени

27.07.2017 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Целта е да се харчат по-малко пари за храна и да се изхвърлят по-малко продукти
Порциите с храна в турските хотели да бъдат намалени
Снимка: БГНЕС

Порциите с храна в турските хотели да бъдат намалени. Целта е да се харчат по-малко пари за храна и да се изхвърлят по-малко продукти, обясни предложението си новият министър на земеделието, храните и животновъдството на Турция Ахмет Ешреф Факъбаба.

„Днес близо 800 милиона души в цял свят са изправени пред глад и недохранване. Световният мир не може да бъде подкрепен, ако не бъде гарантирана сигурността в храненето”, казва Факъбаба. От близо 4 млрд. тона храна, 1.3 милиарда тона се изхвърлят всяка година. И луксозните хотели са сред основната причина за това. Те консумират едва половината от храната, която купуват.

Факъбаба уточни, че препоръката за намаляването на порциите, се отнася именно до луксозните хотелски комплекси. Именно те предлагат и т.нар. „ол инклузив”, който включва безплатна харна и напитки през целия ден.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 13.12   1294 г. – Папа Целестин V абдикира от папството, което е първият случай на абдикация на папа в историята на католицизма. 1519 г. – Експедицията на Фернандо...