Последно заседание на парламентарната комисия по казуса с БНР

20.02.2020 | 09:15
по статията работи: econ.bg
Очаква се депутатите от комисията да направят и анализ на действащото медийно законодателство, както и да поставят въпроса дали евентуални промени в него биха спомогнали друг път да не се стига до подобни кризи в обществените медии
Последно заседание на парламентарната комисия по казуса с БНР
Снимка: БНР

Временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсването на излъчването на програма "Хоризонт" на Българското национално радио (БНР), както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от Българското национално радио, ще проведе последното си заседание. Очаква се депутатите от комисията да обсъдят и приемат доклад за дейността ѝ.

Очаква се депутатите от комисията да направят и анализ на действащото медийно законодателство, както и да поставят въпроса дали евентуални промени в него биха спомогнали друг път да не се стига до подобни кризи в обществените медии.

Временната комисия за БНР беше създадена в края на септември миналата година по предложение на БСП със срок на действие два месеца.

Впоследствие обаче срокът на действието ѝ беше удължен два пъти - веднъж до трети, и още веднъж - до 23 февруари, с основния аргумент, че на членовете е нужно време, за да бъдат проучени внимателно постъпилите експертни мнения и информациите от различни институции по казуса.

В комисията бяха изслушани и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров, членовете на Съвета за електронни медии и на Комисията за регулиране на съобщенията.

Детайлно бяха изслушани и всички страни по казуса от журналистите в БНР, включително и отстраненият предсрочно от поста си генерален директор Светослав Костов.

Комисията разисква и три мониторингови доклада за плурализма в програма "Хоризонт".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...