Правят пълна ревизия на сектор енергетиката

26.11.2014 | 11:50
по статията работи: Мария Стоянова
Целта е да се преодолее финансовият недостиг в системата, заяви енергийният министър
Правят пълна ревизия на сектор енергетиката

За преодоляването на финансовия недостиг ще направим пълна ревизия на сектора. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на първото заседание на Браншовия съвет за тристранно сътрудничество в рамките на новото правителство.

Според министъра, когато бъде налице реалната картина за състоянието на енергетиката в България, незабавно ще се приложат неотложните реформи за разрешаване на дисбаланса в системата.

На срещата бе обсъдено и финансовото и икономическото състояние на въгледобивните предприятия в страната. Предложени са мерки за нормализиране на работния процес в Мини „Марица изток“ и Мина „Черно море – Бургас“. Целта е да се гарантира ритмичното изплащане на трудовите възнаграждения на работниците от въгледобивните дружества.

„Откритият диалог и доброто сътрудничество с професионалната общност са работещият механизъм за формиране и отстояване на идеи и политики“, заяви още енергийният министър. Петкова изрази увереност за бъдещата работа на Браншовия съвет и заяви, че ще разчита на открития диалог при вземането на решения за стабилизиране на сектор Енергетика.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...