Президентът поиска ускоряване на приемането на новия Семеен кодекс

16.09.2008 | 12:11
по статията работи: Петър Чернев
Очаква се до края на ноември трябва да бъде изготвен законопроект за кредитиране на младите семейства
Президентът поиска ускоряване на приемането на новия Семеен кодекс

До края на ноември трябва да изготвен законопроект за кредитиране на младите семейства. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова по време на публична дискусия за проблемите на децата и семейството в България. Инициативата за дискусията е на икономическия и социален съвет и се провежда под патронажа на президента Георги Първанов, съобщи Дарик радио.

Освен законопроект за акредитиране на младите семейства, през ноември трябва да бъдат представени законодателни инициативи в полза на грижата за децата от всички министерства. Според министър Масларова вече е отворена и схема на стойност 10 млн. евро по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” за предоставяне на социални ресурси за деца. През ноември ще бъде подписано споразумението със Световната банка за субсидии от 40 млн. евро за социалното включване на деца от рисковите групи у нас.

Президентът Георги Първанов призова за ускоряване на приемането на новия Семеен кодекс и отбеляза ангажиментите на бизнеса за ремонтирането на 17 Домове за социални грижи на обща стойност 800 000 лв.

В отговор на заявеното от столичния кмет Бойко Борисов прекратяване на взаимоотношенията с българския президент, Първанов заяви, че отказва да продължи задочния диалог с такива дребни престрелки и на такова ниво и изрази удовлетворение, че в България има доста сериозни кметове като силистренския кмет Иво Андонов, който може да реши проблемите на своя град, но и да помогне на София.

„Ако можеше да дойде и да управи трафика в София, би било чудесно”, обобщи Георги Първанов.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 24.09   622 г. – Мохамед и неговите последователи завършват своята хиджра от Мека до Медина, за да избегнат религиозни гонения. 1689 г. – Български доброволци участват...