ПроКредит Банк предлага кредити "Енергийна ефективност" за фирми*

28.03.2011 | 09:30
по статията работи:
Основно тяхно предимство е възможността фирмите кредитополучатели да получат до 15% безвъзмездна помощ, безплатна енергийна оценка от страна на консултантите по програмата, и да постигнат положителен ефект за бизнеса и околната сред
ПроКредит Банк предлага кредити "Енергийна ефективност" за фирми*

*Информация на партньор на Econ.bg

ПроКредит Банк предлага кредити „Енергийна ефективност" за фирми, от които могат да се възползват всички предприятия, които реализират инвестиционни проекти с цел подобряване енергийната ефективност на своя бизнес чрез въвеждане на по-ефективни технологии и производствени процеси. Енергийната ефективност означава намаляване на консумацията на енергия без това да води до негативни промени при осъществяването на бизнеса. Успешната реализация на такива проекти води до намаляване на оперативните разходи, подобряване на конкурентоспособността на предприятията, увеличаване на продуктивността им, като пряко или косвено се намалява замърсяването на околната среда.

Основно предимство на кредитите „Енергийна ефективност" на ПроКредит Банк е възможността фирмите кредитополучатели да получат до 15% безвъзмездна помощ, безплатна енергийна оценка от страна на консултантите по програмата, и да постигнат положителен ефект за бизнеса и околната среда. Банката предлага на своите клиенти индивидуални кредитни решения и възможност за договаряне на гратисен период.

ПроКредит Банк отпуска бизнес кредит „Енергийна ефективност" от 10 000 и 2 500 000 евро със срок за изплащане до 15 години. Банката предлага опцията за частично предсрочно погасяване със средствата от безвъзмездната помощ без такса и минимум 20 % спестена енергия в резултат от реализирането на проекта. 

Допустими за финансиране са дейностите по подобряване енергийната ефективност на сгради, свързани с бизнеса (в т.ч. производствени, търговски, складови, офис площи и др.) като саниране, подмяна на дограма, поправка на покриви, изграждане или подмяна на климатични системи; закупуване на нови или подмяна на стари машини, оборудване и технологии с нови от по-висок енергиен клас; поставяне на соларни панели, ветрогенератори и други възобновяеми енергийни източници, ко-генерация, монтиране на газови котли, котли на биомаса и други инвестиции, водещи до подобряване на енергийните параметри или намаляване на вредните емисии на газове.  

ПроКредит Банк осъществява програмата „Енергийна ефективност" с подкрепата на Европейския съюз, Kreditanstalt für Wiederaufbau - KfW (Немска банка за развитие) и Counsil of Europe Development Bank - CEB (Банка за развитие към Съвета на Европа). Консултанти по програмата са Grontmij Carl Bro Group и Български Консултантски Център.

С кредитите „Енергийна ефективност" ПроКредит Банк отговаря на нуждите на бизнеса от свеж капитал за инвестиционни средства, като насочва вниманието си в подпомагане на все по-актуалните за енергоспестяващи проекти на предприятията.

image001_436

С внедряването на енергоспестяваща отоплителна инсталация, финансирана с кредит Енергйна ефективност", собствениците на хотел в с. Ягода, успяха да оптимизират разходите си за отопление на комплекса.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 05.08   1100 г. – Хенри I е коронован за крал на Англия в Уестминстърското абатство. 1716 г. – 40-хилядна австрийска армия начело с принц Йожен Савойски разгромява...