Продължава блокадата на българо-турската граница

17.05.2013 | 09:23
по статията работи: Петя Бързилска
Превозвачите искат писмено уверение от турската страна за спиране на рестрикциите
Продължава блокадата на българо-турската граница

Блокадата на българо-турската граница продължава и през днешния ден. Това ще се случи, въпреки че от Турция заявиха, че са дали указания за спиране на рестрикциите спрямо българските превозвачи, съобщава bTV.

Решението беше взето, след включването на българския посланик в Анкара, а по-късно беше получено потвърждение и от българския консул в Одрин.

Вчера (16 май) българските превозвачи заявиха, че искат да получат писмено уверение за изпълнение на исканията си от турска страна. Едва тогава те ще са готови да вдигнат блокадата.

Превозвачите получиха устно уверение преди седмица, че тормозът на границата с Турция ще бъде прекратен, но това така и не се случи. Ето защо българските превозвачи не вярват, че наистина ще има промяна.

Във вчерашния ден от "Автомобилна администрация" обясниха, че проблемът идва от разпореждането на турските власти за "стриктен" контрол върху българските превозвачи. Въпреки разговорите с тях миналата седмица натискът не е намален, отчитат от ведомството.

"Чрез Турско-българската търговско-индустриална камара търсим и други форми и начини освен тези, които очакваме, и са задължение на българското правителството. Търсим контакти, с които по мирен начин да решим проблемите. И ако и те имат проблеми, да помогнем и на тях защото е възможно те да имат подобни проблеми”, заяви днес Васил Пиронков, зам.-председател на Асоциацията на автобусните превозвачи и член на АЕБТРИ, цитиран от агенция "Фокус".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...