Публикуваха рецептата на Обама за домашна бира 1

02.09.2012 | 13:48
по статията работи: Петър Чернев
От Белия дом до скоро отказваха да споделят рецептата
Публикуваха рецептата на Обама за домашна бира

Вчера от Белия дом споделиха една от най-внимателно пазените си тайни – рецептата за домашна бира на президента Барак Обама.

Интересът към съставките на ейла (ale) (тип бира от малц, който ферментира при по-високи температури с използване на дрожди – бел.ред.) растеше от седмици. От Белия дом до скоро отказваха да споделят рецептата. Ситуацията се промени, след като 13 хил. американци се включиха в онлайн петиция, че искат да знаят как се произвежда пивото.

По време на предизборната си обиколка Обама взима бира и дори предлага на хората, с които се среща, да го опитат. В рамките на  срещата си с потребители на социалния сайт Reddit в сряда държавният глава обеща рецептата скоро да бъде разкрита, информира АФП. Той добави: „От опит мога да кажа, че е вкусна (бирата – бел.ред.)”.

Според „БиБиСи” това е първият случай в историята на Белия дом, когато някой президент вари бира. Това твърдение беше потвърдено и от един от готвачите – Сам Кас. Той коментира: "Вдъхновен от хората из цялата страна, които си варят бира вкъщи, миналата година президентът Обама си купи комплект за производство на бира и го донесе в кухнята".

Тук може да намерите линк към блога на Белия дом, в който се обяснява рецептата на президента на САЩ.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Kalina Ivanova 15.10.2012 | 17:52
Рецепти за домашна бира има много, те просто са рецепти за бира. Въпросът е как точно става всичко и какви са нужните материали. Отскоро пуснах електронен магазин и форум по въпросите на домашното пивоварство. Който желае нека се регестрира във форума и да изчете първите няколко информационни статии. Ето накратко как става пивоваренето в домашни условия : 1. Снабдяваме се с малц 6 кг,хмел 30гр. и дрожди 11гр. (http://beer-bg.com) 2. Смилане на малца , подготовка на водата - в най-простия вариант - просто загряваме 20л. вода на 60 гр. 3. Размесваме малца с водата и температурата пада на 55гр. поддържаме я така 15-20 мин. (това се нарича протеинова пауза) 4.Вдигаме температурата на кашата (майша) на 67гр. и държим така 45 мин до час. 5.Вдигаме още температурата до 72-73 гр. за 15мин., проверяваме с йод дали е приключило озахаряването. 6.Ако да - вдигаме до 78 за 10 мин. Ако не - държим на 72-73 още. 7. Прецеждане - прехвърляме майша в друг съд с двойно дъно и канелка. източваме отдолу и наливаме отгоре още 24л. гореща вода на точно 78гр. 8. След като премине и се източи всичко - останалото полусухо кюспе гохвърляме, а течността отива пак в казана за варене. 9. След като заври и се отделят белтъците - слагаме първата порция хмел (горчив), варим така още час и слагаме ароматичния хмел, след още 15 мин. спираме варенето и охлаждаме бързо до температура за посяване с дрожди (25 гр.) 10. Декантиране и прецеждане на охладената мъст, прехвърляне в първичния ферментор (туба с воден клапан). Посяване с дрождите и оставяне да ферментира една седмица. 11. Декантиране в друга единтична туба и оставяне за още една седмица. 12. Декантиране и бутилиране с малко захар (200гр. на 20л.) 13. една седмица отлежаване на 20 гр. след това ако може на по-хладно още 2-3 седмици. 14. Консумация след общо 4-5 седмици от варенето. С комбинирането на различни видове малц , хмел, дрожди и разлики в температурите на озахаряване и ферментация се получават хиляди видове бира, каквито фабриките не произвеждат, нохората по цял свят си правят и пият. Процесът се нарича All grain Homebreweing - домашно пивоварене от зърно и има много почитатели в целия свят.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 22.11   1497 г. – Вашко да Гама достига нос Добра надежда. 1906 г. – На международна конференция в Берлин е възприето съгласие сигналът SOS да бъде международен при...