Първанов: Кабинетът да спре договора с Шимон Шевес

27.03.2006 | 17:42
по статията работи: econ.bg
Президентът настоява обществото да бъде информирано дали с Шавес са сключвани други договори

 

Президентът Георги Първанов настоява правителството да направи необходимото за цялостното изясняване на случая с наемането на Шимон Шевес за лобист пред ЕС и договорът да бъде анулиран. Президентът също така настоява обществото да бъде информирано дали с Шевес са сключвани други договори и какви плащания са били извършвани. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава по повод наемането от МВнР на лобистката фирма "Ай Дж. Интернешънъл Инк." на Шимон Шевес.

От там уточняват, че президентът не е бил запознат с намерението Шимон Шевес да бъде нает за лобиране в Европейския съюз в полза на България и е научил за това от медиите.

Първанов изгражда сам своята дейност и не използва помощта на чужди фирми, заявяват от прессекретариата на държавния глава и изразяват своята надежда, че в интерес на професионалната етика, преди да бъдат публикувани, подобни информации следва да бъдат внимателно проверени.

Държавният глава винаги е бил резервиран към наемането на лобистки фирми, тъй като българската държава има достатъчно потенциал да отстоява своите интереси. Президентът многократно е изразявал убеждението си, че от България зависи как изгражда своя образ в чужбина и че нейните партньори ще я оценяват по достойнство, допълват от прессекретариата на държавния глава. /Дарик Радио

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На тозци ден 03.07   324 г. – В Битката при Адрианопол римският император Константин I Велики побеждава Лициний, който се спасява зад стените на Византион. 1608 г. – Град Квебек е...