Ромни влошава шансовете си заради компрометиращо видео

19.09.2012 | 16:30
по статията работи: Евгени Бърдаров
За момента Обама има преднина сред гласоподавателите в три ключови щата
Ромни влошава шансовете си заради компрометиращо видео

Републиканският кандидат за президент Мит Ромни няма да отстъпи от думите си, казани в компрометиращ видеозапис, разделящ американците на плащащи и неплащащи данъците си, съобщава агенция „Ройтерс“.

Видеото е заснето по време на частен прием за набиране на средства за президентската кампания във Флорида през май тази година. То показва пренебрежителното отношение на Ромни към почти половината от американските гласоподаватели. Компрометиращият запис беше публикуван в понеделник в списанието с по-лява насоченост Мадър Джоунс“.

Освен това в интервю за телевизия "Фокс нюз" републиканецът заяви, че не очаква тези, които са "зависими от правителството" да гласуват за него на предстоящите избори.

Докато демократите на президента Барак Обама се фокусират върху нарастващата пропаст между единият процент богати и останалите 99% от американците, Ромни поставя на преден план друго разделение - 53% от населението, които плащат данъци върху доходите си и 47%, които не го правят. Във въпросното видео републиканецът приравнява втората група с тези, които подкрепят Обама.

"Моята работа не е да се притеснявам за тези хора", казва Ромни в компрометиращия клип. "Аз никога няма да ги убедя, че те трябва да поемат лична отговорност и грижа за живота си."

Но за да спечели изборите, Ромни ще се нуждае от подкрепата на много от тези "получатели", както кандидатът за вицепрезидент на консерваторите Пол Райън ги нарича, коментира изданието. Според Барак Обама Ромни трябва да признае грешката си. Президентът остро разкритикува това, че кандидатът на Републиканската партия не зачита голяма част от американците.

Предизвикателство пред републиканския кандидат Мит Ромни сега е да омекоти езика си в ефективен призив към американците, които понасят най-лошата рецесия от 1930 г. (Голяма депресия) насам. Ясно е, обаче, че за да измести Обама от Белия дом, ще има още много да се обяснява от страна на Ромни, ако той иска да спечели избирателите, чиято подкрепа ще му е необходима на 6 ноември – деня на изборите.

За момента Обама има преднина пред опонента си в три ключови щата, сочи АФП. Според социологическо проучване в щатите Уисконсин, Вирджиния и Колорадо, чиито гласове се смятат за решаващи, гласоподавателите дават предимство на настоящия президент.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 10.04   428 г. – Несторий става патриарх на Константинопол. Три години по-късно е свален от поста заради обвинения в ерес. 837 г. – Халеевата комета прави най-близкия...