Русия спира да доставя двигатели на САЩ

13.05.2014 | 17:58
по статията работи: Симеон Досев
Заплахата идва, след като стана ясно, че на Москва могат да бъдат наложени още санкции
Русия спира да доставя двигатели на САЩ

Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин предупреди, че страната му може да спре доставките на вдигатели РД-180 за САЩ. Те се използват за ракетите носители "Атлас-5 и се прилагат при изкарването в орбита на апаратура с военно приложение, информира РИА Новости. Това стана ясно малко след като дойде новината, че САЩ и ЕС обсъждат налагането на нови санкции на Русия. В това число се предвижда да спрат доставките на модерни технологии и апаратура за руските нефтени и газови компании, ако Москва пробва да провали президентските избори в Украйна.

Междувременно стана ясно, че синът на Джо Байдън – Хънтър Байдън, е влязъл в Съвета на директорите на частната компания, произвеждаща газ в Украйна, Burisma Holdings. Той ще отговаря за юридическите въпроси и ще представлява фирмата в международни организации. Компанията е най-големият производител на синьо гориво в черноморската страна, допълва iNews.bg.

"Със своя опит в областта на иновациите и лидерските позиции в добива на газ компанията може да стане мощен двигател за формирането на силна икономика в Украйна", коментира Байдън-младши. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.10   1448 г. – Започва Косовската битка – сражение между войските на унгарския управител Янош Хуняди и османския султан Мурад II, състояло се на Косово поле. 1483...